Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe o învinge fără probleme pe Olimpia CSU Brașov în Liga Națională

Sepsi Sfântu Gheorghe o învinge fără probleme pe Olimpia CSU Brașov în Liga Națională

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat meciul restant cu Olimpia CSU Brașov din cadrul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, scor 103-37. Prin succesul obținut sub Tâmpa miercuri, 5 ianuarie, Sepsi și-a adjudecat toate cele trei dispute din ultima perioadă cu formația antrenată de Dan Calancea.

Brașovul a debutat în formula Scekic, Frîncu, David, Ciciovan și Dusanic, iar Sepsi a replicat prin Jones, Podar, Wallace, Orban și Fraser.

Covăsnencele au avut un început în forță, trio-ul Wallace-Podar-Fraser contribuind pentru 7-0, primul coș al Brașovului fiind marcat de Scekic. Brianna Fraser și-a condus echipa la 12-3, de unde Dusanic a coborât diferența la 15-9. Sepsi s-a putut duce în premieră la +10 pe tabelă spre finalul sfertului inaugural, cu lay-up-ul Ioanei Ghizilă făcându-se 22-12, în cele din urmă Latinka Dusanic stabilind scorul acestui parțial, 22-14.

Tot Ghizilă și Dusanic au marcat primele puncte pentru echipele pe care le reprezintă în startul sfertului al doilea (26-17), Pasic și Jones ajutând-o pe Sepsi să meargă ulterior la 32-19. Campioana României a bifat un run de 10-2 în următoarele minute și Ghizilă a fost precisă la 42-21, cu puțin sub două minute până la pauza mare. Ecartul a continuat să crească, Sepsi intrând la cabine cu 50-24.

Orban, Jones și Wallace au punctat pentru Sepsi în primele minute ale sfertului al treilea și Sepsi s-a dus la 58-24, seria covăsnencelor ajungând la 12-2 apoi. Campioana României a continuat să se desprindă și Fraser a punctat pentru 69-30, ecartul ajungând la +40 după liberele transfomate de Orban. Ghizilă a scuturat plasa de la distanță și apoi Podar a pus două puncte ușoare (76-30), trupa antrenată de Zoran Mikes intrând cu 80-30 în ultimul sfert.

Sfertul al patrulea a început cu câteva greșeli în ambele tabere, Cătinean trecându-și în cont două puncte pentru a modifica tabela la 84-32 și Nan a adus punctul cu numărul trei pentru Brașov în acest parțial, cu perechea împărțită de aruncări libere. Wallace a ratat după o acțiune individuală excelentă, dar Croitoru a luat recuperarea ofensivă și a pus două puncte ușoare, ulterior scorul urcând la 94-33 prin coșul reușit de Ghizilă. Sepsi a trecut de bariera celor 100 de puncte marcate, Wallace fiind precisă de la semi-distanță pentru 101-36, în cele din urmă terminându-se cu 103-37.

Sepsi ajunge la 10-1 bilanț și primește pe 8 ianuarie vizita lui Sirius Târgu Mureș, în timp ce Olimpia CSU Brașov coboară la 2-9 și se deplasează pe terenul formației CSM Târgoviște într-un meci ce va avea loc tot pe 8 ianuarie.

Șase jucătoare de la covăsnence au terminat în double figures, Alina Podar și Ioana Ghizilă fiind principalele marcatoare, cu 19 puncte. De la Brașov cele mai multe puncte le-a marcat Latinka Dusanic, 13.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!