Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe o surclasează pe Olimpia CSU Brașov în manșa tur a duelului

Sepsi Sfântu Gheorghe o surclasează pe Olimpia CSU Brașov în manșa tur a duelului

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a surclasat-o pe Olimpia CSU Brașov în manșa tur a sferturilor de finală din Cupa României la baschet feminin, scor 125-46 într-un meci disputat marți (28.12), în care formația de sub Tâmpa a figurat drept gazdă. Returul are loc peste două zile tot în Sepsi Arena.

Dan Calancea le-a trimis pe parchet pe David, Pesovic, Armanu, Ciciovan și Dusanic, iar Sepsi a replicat prin Jones, Ghizilă, Pasic, Orban și Fraser.

Olimpia CSU Brașov a deschis partida cu 5-0, coșurile venind în primul minut prin Pesovic și Dusanic, diferența fiind scăzută la un punct de Sepsi, run-ul covăsnencelor continuând după acțiunile finalizate de Jones și Pasic (8-5). Ghizilă a ratat un lay-up și Orban n-a putut transforma recuperarea ofensivă, apoi Pesovic rămânând singură cu panoul pentru 8-7. Sepsi s-a desprins în premieră la două posesii în față la 12-7, detaliu ce s-a menținut după coșul Alinei Podar (14-8), covăsnencele ajungând să conducă cu 19-10 la intrarea în ultimul minut al sfertului inaugural. Liberele transformate de Fraser au dus Sepsi la +11, moment urmat de două ratări ale Brașovului și o încercare irosită de Cătinean, sfertul terminându-se cu 21-10.

Sepsi n-a ratat deloc din acțiune în debutul sfertului al doilea, perioadă în care Pasic a avut 3/3 de la distanță și scorul devenea 35-13. Florea a marcat din acțiune pentru Olimpia, dar pe atacul următor Orban a venit cu replica și covăsnencele conduceau fără emoții, 37-15. Tripla lui Armanu a tăiat diferența la 19 puncte între, de unde Sepsi a avut câteva atacuri finalizate cu coș și Ghizilă a scuturat plasa pentru 43-18. Dusanic a înscris pentru formația de sub Tâmpa (43-20), moment urmat de un run al campioanei României de 15-0 în următoarele patru minute și tabela a ajuns să indice scorul 58-20. Câte un coș din acțiune s-a înscris de ambele părți până la pauză, unde s-a intrat cu 60-22.

Formația antrenată de Zoran Mikes a dominat total prima repriză, cu 6/12 de la distanță și 54% per total din acțiune, alături de 28 de recuperări și 19 assist-uri. Olimpia CSU Brașov a pierdut 16 posesii în cele două sferturi, încasând și 34 de puncte din paint. Sepsi a avut trei jucătoare în double figures, Nicolett Orban fiind la două recuperări distanță de double-double în puțin peste 17 minute jucate.

Fraser și Jones au urcat avantajul lui Sepsi la +40, scor 64-24, Dusanic reușind să-și transforme apoi libera suplimentară pentru 64-27. Covăsnencele au continuat să se desprindă, Brianna Fraser trecându-și în cont șapte puncte la rând (73-29). Ioana David și-a împărțit perechea de libere, cu care a oprit seria covăsnencelor (73-30), cu puțin sub două minute rămase din sfertul al treilea Wallace scuturând plasa pentru 82-32. Sepsi a reușit patru noi coșuri până la finalul parțialului, trei aruncări precise venind de la Alina Podar și scorul era 91-32.

Ambele combatante au înscris de două ori din acțiune în startul sfertului patru (99-36), după care Sepsi a depășit borna celor 100 de puncte marcate prin reușita lui Ghizilă, iar Cătinean a dus formația din Covasna la 105-36 pe tabelă. Doar sportive autohtone au evoluat pentru Sepsi în ultimele șase minute ale partidei și diferența a urcat la peste 70 de puncte (114-43), în cele din urmă deținătoarea Cupei impunându-se cu 125-46.

Returul se joacă tot la Sfântu Gheorghe, pe 30 decembrie de la ora 16.00.

Sepsi a avut șase jucătoare în double figures la final, lista marcatoarelor fiind condusă de Brianna Fraser (26 de puncte, 7 recuperări), urmată de Nicolett Orban (22 de puncte, 16 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții, 10/14 din acțiune) și Jovana Pasic (15 puncte, 5 pase decisive, 5 intercepții, 4 recuperări, 6/7 din acțiune). Latinka Dusanic (17 puncte) și Ecaterina Armanu (12 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții) au fost singurele în double figures de la Olimpia CSU Brașov.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii