Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe, prima echipă calificată în Final Four-ul CRBF

Sepsi Sfântu Gheorghe, prima echipă calificată în Final Four-ul CRBF

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat categoric și meciul retur cu Olimpia CSU Brașov din sferturile Cupei României la baschet feminin, scor 115-55 într-un duel disputat joi (30.12). Covăsnencele avansează în semifinale după 240-101 la general.

Returul cu Brașovul a fost abordat de Zoran Mikes cu un prim 5 alcătuit din Jones, Podar, Pasic, Orban și Fraser, iar Dan Calancea le-a trimis pe parchet din tabăra brașoveană pe Ciciovan, Armanu, Frîncu, Pesovic și Dusanic.

În două rânduri a condus Olimpia Brașov în primele minute ale partidei, mai întâi prin tripla lui Dusanic (3-0) și apoi cu lay-up-ul lui Pesovic (5-4), perioadă urmată de un run al covăsnencelor de 7-2, terminat cu tripla lui Podar, 11-7. Pesovic a adus Brașovul la două puncte în spate, 11-9, dar Sepsi a replicat cu o serie importantă, în care Britney Jones a contribuit cu două reușite de la distanță și scorul urca la 25-9. Dusanic a întrerupt pentru moment run-ul gazdelor, iar sfertul inaugural s-a terminat cu 29-14.

Ghizilă a continuat să mărească avantajul formației din Sfântu Gheorghe (33-14), Armanu ținând diferența la sub 20 de puncte între printr-o aruncare precisă de la distanță pentru 36-21. Vizitatoarele au avut un run de 9-2 în partea secundă a sfertului al doilea și Pesovic a modificat tabela pentru 42-30. Acest coș avea să fie ultimul al Brașovului până la pauza mare, unde Sepsi a intrat cu 60-30, după o serie impresionantă de puncte la rând.

Covăsnencele au dominat total partida în primele 20 de minute, cu 68% din interiorul arcului de cerc și 45% de la distanță. Sepsi a adunat 21 de recuperări, 16 assist-uri, 9 intercepții și 30 de puncte din paint în acest interval, forțând-o pe Olimpia CSU Brașov să comită 13 turnovers. Alina Podar și Britney Jones erau în double figures la pauză, cele două combinând pentru 12/15 din acțiune.

Vizitatoarele au oprit în cele din urmă run-ul deținătoarei Cupei la 68-32, prin Dusanic, după ce până atunci Fraser a deschis sfertul al treilea cu trei aruncări bune. Wallace a contribuit ulterior la creșterea avantajului, 78-38, de unde formația de sub Tâmpa a venit o singură dată la mai puțin de 40 de puncte între (78-40), Sepsi marcând de încă patru ori până la finalul sfertului, 86-40.

Formația antrenată de Dan Calancea a fost precisă în două rânduri din acțiune în prima parte a parțialului decisiv și după coșul lui Pesovic tabela arăta 88-45, Sepsi reușind în trei rânduri să urce scorul la +45 apoi. Reușita Ioanei Ghizilă din acțiune a apropiat campioana României de pragul celor 100 de puncte marcate (96-49), moment bifat ulterior prin floater-ul reușit de Petra Botoș, 100-52. Sepsi-SIC s-a impus la final cu 115-55 și ajunge în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin după o serie tranșată ușor împotriva Olimpiei Brașov.

Brianna Fraser a încheiat cu double-double pentru învingătoare (27 de puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive)Alina Podar a avut tot 27 de puncte (5/8 de la distanță), plus 4 pase decisive și 3 intercepții, iar Britney Jones și-a trecut în cont 16 puncte, 6 assist-uri, 5 recuperări și 5 intercepții. Biljana Pesovic și Ecaterina Armanu au marcat câte 21 de puncte pentru Brașov, iar Latinka Dusanic a contribuit cu 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!