Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe se impune la limită împotriva lui Prometey

Sepsi Sfântu Gheorghe se impune la limită împotriva lui Prometey

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe i-a provocat primul eșec stagional campioanei Ucrainei, BC Prometey Kamianske, după 80-78 miercuri seara, 3 noiembrie, în etapa a 4-a din grupa B EuroCup Women’s Basketball. Ghizilă și compania și-au câștigat toate meciurile de pe teren propriu în competiția europeană amintită și vor avea două deplasări în rundele rămase de disputat.

Covăsnencele au început meciul în formula Ioana Ghizilă, Jovana Pasic, Shaqwedia Wallace, Nikolett Orbán și Brianna Fraser, în timp ce Prometey a replicat cu Olga Dubrovina, Tetiana Yurkevichus, Uliana Datsko, Ariel Atkins respectiv Joyner Holmes.

Trei atacuri n-a putut fructifica Sepsi în debutul meciului, lay-up-ul reușit de Brianna Fraser reprezentând primele puncte ale covăsnencelor (2-2). Prometey a înscris două coșuri la rând pentru a merge la 6-2, dar reușita Alinei Podar de la distanță a redus diferența la un singur punct, 6-5. Un parțial de 5-0 al oaspetelor a fost oprit de liberele transformate de Fraser (11-7), ulterior sportiva din SUA fiind eficientă din spațiul de 3 secunde. Campioana Ucrainei a refăcut un avantaj de două posesii (15-11), Ariel Atkins arzând plasa din colțul terenului și Podar a închis sfertul de debut cu perechea împărțită de libere, 18-12 în favoarea lui Prometey.

Sepsi s-a văzut condusă cu 7 puncte în startul sfertului secund (21-14), de unde apoi au ieșit în evidență Wallace și Fraser și cea din urmă a izbutit egalarea după un floater, 21-21. Formația lui Zoran Mikes a preluat conducerea pe tabelă, cu prelungirea minutelor bune din acest parțial și aceeași Fraser a fost la finalizare în două rânduri (26-23). Cătinean și Pasic au contribuit la majorarea scorului, straniera transformându-și ambele aruncări libere (32-25). Revenirea de moment a vizitatoarelor (33-29) s-a stopat rapid și gruparea din Sfântu Gheorghe a mers la 10 puncte avantaj, 41-31 prin tripla lui Pasic. Ecartul s-a redus la 48-43, treița lui Datsko fiind ultima reușită din prima repriză, pe care Sepsi a terminat-o în avantaj, Brianna Fraser trecându-și în cont mai bine de jumătate (26) din punctele formației sale.

Gazdele și-au mărit avantajul la 52-43 după două minute de la reluare, Holmes și Dubrovina fiind responsabile cu primele puncte pentru ucrainience (52-47). Ghizilă și Fraser au menținut-o pe Sepsi-SIC la trei posesii în față, 57-49, în timp ce la intrarea în a doua parte din sfertul trei Fraser a punctat de la semi-distanță (59-49). Campioanele României s-au desprins la 62-51, prin tripla Ioanei Ghizilă, scor de la care Prometey a venit cel mai aproape la șapte lungimi, parțialul terminându-se cu 66-57.

Prometey și-a revenit în sfertul al patrulea, pe care l-a început cu un parțial de 7-0 și coșul reușit de Yurkevichus din afara arcului de cerc a modificat tabela pentru 66-64. Wallace a replicat tot de la distanță (69-63), de unde s-a menținut un ecart de două-trei posesii în favoarea gazdelor. Fraser și-a transformat ambele aruncări libere (75-68) cu trei minute până la final, principala marcatoare fiind ajutată de Podar cu un assist pentru o reușită ușoară cu panoul, 77-68. Babic și Holmes au apropiat scorul pe final (77-73 și 80-75), dar Sepsi s-a impus în cele din urmă cu 80-78, ultimul coș al partidei reușindu-l Atkins.

Sepsi-SIC își îmbunătățește bilanțul în EuroCup, 3-1, și va evolua mai departe în deplasare, la Elazig (24 noiembrie, ora 17.30). De cealaltă parte, BC Prometey a pierdut în premieră în acest sezon, indiferent de competiție și va juca peste trei săptămâni acasă cu UNI Győr.

Brianna Fraser a fost MVP-ul disputei și a terminat cu double-double, 39 de puncte și 13 recuperări, urmată la mare distanță de Shaqwedia Wallace (15 puncte, 6 pase decisive) respectiv Jovana Pasic (10 puncte, 8 recuperări). De la Prometey s-au remarcat Ariel Atkins (24 de puncte) și Joyner Holmes (23 de puncte).

 

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo fetelor
    Brianna Fraser a avut un joc foarte bun , satisfacator daca a terminat cu atatea puncte si recuperari , un joc bun si al Shaqwediei Wallace si Jovanei Pasic

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!