Stiri Cupa României Feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe triumfă în ediția 2021-2022 a Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe triumfă în ediția 2021-2022 a Cupei României

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și-a apărat trofeul Cupei României cucerit în ultimii ani, după 59-53 în finala cu CSM Satu Mare, disputată duminică seara (27.02). Covăsnencele și-au trecut în palmares cea de-a șaptea Cupă a României din istoria clubului.

Sătmărencele au început ultimul act în formula Miljana Dzombeta, Sparkle Taylor, Boglarka Biszak, Dora Ardelean și Stephanie Kostowicz, iar deținătoarea Cupei a replicat prin Britney Jones, Alina Podar, Anamaria Pop, Daniel Raber și Brianna Fraser.

Primul punct al finalei a venit de la linia de fault, unde Taylor și-a împărțit încercările și Jones a răspuns după mai multe atacuri ratate de Sepsi, CSM Satu Mare ducându-se apoi la 5-2 cu reușita lui Kostowicz. Covăsnencele au revenit pentru câteva secunde la conducere, Satu Mare trecându-și în cont șapte puncte la rând și după tripla lui Biszak s-a cerut un timp de odihnă (12-6). Sotiriou a prelungit seria sătmărencelor, ajungându-se la 16-6 pe tabelă după minute bune în care formațiile s-au întrecut în ratări, în cele din urmă Pop oprind cu o triplă run-ul adversarelor, iar la finalul sfertului inaugural scorul 16-10 era pentru vicecampioana României.

Diferența a devenit de o singură posesie prin reușitele lui Ghizilă și Cătinean, Vuckovic punctând prima pentru Satu Mare în cel de-al doilea sfert, 18-14. Fraser și Ardelean au înscris după ratări consecutive de ambele tabere, avansul de două posesii fiind de partea sătmărencelor, 22-16, apoi Dzombeta forțându-l pe Mikes să ceară time-out la 24-16 după un coș cu panoul de la semi-distanță. Ecartul între echipe a ajuns din nou la +10, Raber reușind să taie din handicap pentru 28-20 cu puțin mai mult de un minut rămas până la pauză. CSM Satu Mare a intrat cu 28-22 la cabine, înscriind un singur coș din acțiune în ultimele patru minute ale acestui sfert.

Finalistele au avut procentaje modeste din acțiune în prima repriză, la acest capitol Satu Mare fiind puțin mai bună (33-24%). Sepsi a reușit să înscrie 14 puncte din căciulă, dar a pierdut lupta la recuperări (29-23), cele două grupări comițând împreună 15 turnovers. Sparkle Taylor era la un pas de double-double până la pauză (9 puncte, 10 recuperări).

Sepsi a revenit mai bine de la cabine și cu three-point play-ul lui Jones handicapul s-a redus la un singur punct, 30-29, Taylor oprind seria covăsnencelor cu două libere precise și americanca era în double-double. CSM Satu Mare s-a dus la două posesii în față, 37-31 și Vuckovic a devenit la jumătatea sfertului trei prima jucătoare, alta decât Taylor pentru formația alb-roșie, care înscrie (39-33). Ghizilă putea reduce diferența la un singur punct, dar aruncarea de la distanță a refuzat să intre în coș, Wallace aducând-o pe Sepsi la 39-37. Podar a scuturat plasa de la distanță și a egalat situația, dar Dzombeta a stabilit scorul după 30 de minute cu un floater, 44-42 pentru Satu Mare.

Raber a irosit liberele prin care putea egala, apoi Fraser fiind precisă din acțiune și se făcea 44-44, ambele combatante ratând atacuri la rând din acel moment până la tripla Jovanei Pasic prin care Sepsi a preluat conducerea, 47-44 și Miguel Lopez a solicitat imediat time-out. Pe o acțiune rapidă a venit primul coș pentru Satu Mare în sfertul patru, Dzombeta finalizând din pasa lui Taylor, iar la panoul advers a replicat Fraser, ulterior cu tripla lui Ardelean scorul devenind egal, 49-49. Grupările s-au succedat la conducere din acest punct, Sepsi fiind cea care a condus cu un minut înainte de final (54-53).

Fodor a irosit două libere importante după un antisportiv încasat de Pop și apoi sătmărencele au pierdut posesia, Zoran Mikes cerând time-out. Ghizilă a punctat din spatele arcului de cerc, pornind bucuria în tribune și Sepsi avea 57-53 cu 14 secunde înainte de final. Fodor a trimis prea scurt o triplă și Pasic a stabilit scorul final, 59-53.

Brianna Fraser a terminat cu 15 puncte și 5 recuperări finala, urmată de Britney Jones (13 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții). Sparkle Taylor a contribuit cu 20 de puncte și 12 recuperări pentru CSM Satu Mare.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!