Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC a cucerit titlul de campioană în Liga Națională de baschet feminin

Sepsi-SIC a cucerit titlul de campioană în Liga Națională de baschet feminin

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat finala LNBF împotriva celor de la CSM Satu Mare și a devenit din nou campioana României. În meciul patru din ultimul act, Sepsi a câștigat în deplasare cu scorul de 65-56 (20-16, 12-19, 14-9, 19-12) și s-a impus la general cu 3-1.

Sepsi a început cu determinare meciul iar la jumătatea primului sfert conducea la trei puncte, scor 9-12. Ulterior, cele două formații au mers cap la cap pentru câteva minute, dar Gardner și Părău au adus un avantaj de 4 lungimi pentru Sepsi după sfertul întâi, scor 16-20.

Un three-point play reușit de americanca Gardner a mărit ecartul la 9 puncte în startul actului secund, scor 16-25. Sătmărencele au micșorat diferența la trei puncte după coșul lui Podar de lângă panou, 22-25. Jucătoarea româncă a executat un three-point play și a egalat scorul de pe tabelă, 27-27. Marina Solopova și-a adus echipa în avantaj cu un coș de la mare distanță și a stabilit scorul după prima repriză: 35-32.

La reluare, o reușită venită din partea lui Orban a redus diferența la doar un punct, 35-34, dar Satu Mare a reușit să se distanțeze apoi la 6 lungimi, scor 40-34. Răspunsul nu s-a lăsat așteptat din partea oaspetelor, care au mișcorat ecartul la două lungimi, 40-38. Orban a egalat situația de pe tabelă, 42-42, iar Bria Goss răspunde imediat la celălalt coș, 44-42. Înaintea sfertului decisiv, Sepsi avea un avantaj de o posesie, scor 44-46.

După trei minute scurse din ultimul act, tabela indica scorul de 46-50. Annemarie Godri-Părău a mărit avantajul echipei sale la 6 lungimi, 46-52, iar antrenorul gazdelor a cerut time-out. Sepsi s-a distanțat la 7 puncte, scor 48-55, iar imediat după covăsnencele au interceptat o minge și au mai pus două puncte pe tabelă, scor 48-57. Tobin a majorat diferența la 11 puncte, scor 48-59. Gardner a înscris și ea pentru 48-61, iar Bright a marcat de la semi-distanță pentru Satu Mare, 50-61. Bria Goss a marcat din spatele semicercului pentru 54-63 cu mai puțin de un minut rămas din meci. Gardner și Goss au înscris ultimele coșuri ale partidei de la Satu Mare, încheiată cu scorul de 56-65.

Principalele marcatoare

Sepsi: Tobin 19 puncte, Gardner 15 puncte, Godri-Părău 10 puncte

Satu Mare: Goss 16 puncte, Solopova 15 puncte, Podar 13 puncte

*Foto: Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!