Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC încheie un sezon perfect pe plan intern

Sepsi-SIC încheie un sezon perfect pe plan intern

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a terminat finala Ligii Naționale de Baschet Feminin în minim de meciuri și s-a impus la Constanța joi seara (20.04) cu 74-66. Covăsnencele și-au trecut în cont al șaptelea titlu după un sezon perfect pe plan intern.

Constanța: Miljana Dzombeta, Alina Podar, Bianca Fota, Keyona Hayes, Rebecca Tobin

Sepsi: Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Borislava Hristova, Bethy Mununga, Khadijiah Cave

Covăsnencele au început perfect partida și au condus cu 0-8 după nici trei minute, Ghizilă fiind cea care a refăcut apoi un ecart de trei posesii cu liberele sale și Cave a înscris din acțiune pentru 8-16. Gazdele au pierdut-o pe Dzombeta din cauza unei accidentări înainte ca diferența să devină una formată din două cifre (8-19), CSM Constanța având apoi ultimele puncte din sfertul inaugural și perioada s-a terminat cu 13-19. Cave a oprit revenirea gazdelor la 17-21, dar peste câteva posesii gruparea dobregeană avea să treacă la conducere, 24-23, apoi cu coșurile lui Hayes și Podar diferența devenea de cinci puncte la jumătatea sfertului doi. Un run de 7-0 a fost suficient pentru Sepsi să întoarcă (29-31), scorul la pauză fiind 35-37.

Petrof a deschis repriza secundă cu o triplă și Sepsi revenea la conducere cu reușitele lui Cave, respectiv Jones (40-43), iar Hristova avea apoi un three-point play la jumătatea sfertului trei. Constanța a recuperat repede un deficit de cinci puncte și Tobin a marcat ultima în acest parțial, perioadă încheiată cu scor egal, 55-55. Sepsi a pus opt puncte la rând pe tabelă în sfertul patru și se ajungea la 55-63, la jumătatea parțialului urmând un time-out pentru CSM Constanța, perioada prinzând bine gazdelor și diferența a scăzut la o posesie, 62-64. Gruparea în alb și verde a condus cu +6 când mai era un minut pe cronometru, Mununga fiind precisă la 66-72 și în cele din urmă meciul s-a terminat cu 66 la 74. Sepsi-SIC a închis cu 3-0 la general finala și este campioana României pentru a șaptea oară în istorie.

Khadijiah Cave a terminat partida cu 18 puncte și 12 recuperări, Borislava Hristova a urmat-o cu 15 puncte și 3 recuperări, iar Annemarie Godri-Părău a avut 11 puncte și 5 pase decisive.

Keyona Hayes a replicat cu 21 de puncte și 16 recuperări, Eva Petrof a avut 14 puncte (4/8 de afară), 4 pase decisive și 2 intercepții, iar Alina Podar a terminat cu 11 puncte și 8 assist-uri.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Catre redactie sau altcineva mai informat
    Eu recunosc ca nu (mai) urmaresc baschet feminin. Sunt curios insa, la nivel de buget, cum sta aceasta echipa, care de 7 sezoane practic nu are adversar, fata de sa spunem urmatoarele 3 clasate?
    Nu neaparat in valori nominale, poate sa fie si o informatie de felul "are cu n% buget mai mare. In care n poate fi oricat.

    Multumesc

    cu 11 luni în urmă (20.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!