Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC pierde și returul cu Ormanspor din EuroCup

Sepsi-SIC pierde și returul cu Ormanspor din EuroCup

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a fost învinsă și în returul din Turcia cu OGM Ormanspor, disputat miercuri (22.12), contând pentru prima rundă a playoff-ului din Women's EuroCup, scor 72-69. Aventura covăsnencelor pe plan european se încheie astfel cu aceste două înfrângeri.

Ormanspor a debutat cu un prim 5 alcătuit din Robinson, Uzun, Fitik, Lucet și McCowan, iar Zoran Mikes le-a trimis pe parchet pe Wallace, Podar, Ghizilă, Pasic și Fraser.

Turcoaicele și-au format primele un avantaj pe tabelă, meciul fiind deschis de tripla lui Fitik, după care Ormanspor s-a desprins la 7-2, moment în care Zoran Mikes a solicitat time-out. Robinson a scuturat plasa de la distanță (10-2), Sepsi venind la două posesii în spate prin lay-up-ul lui Pasic, scor 12-6. Covăsnencele s-au apropiat ulterior la 13-11, însă finalul sfertului inaugural le-a aparținut gazdelor, liberele lui Fitik și tripla lui Gezgin stabilind scorul 18-11 pentru Ormanspor.

Kartaltepe și Gokdemir au punctat pentru formația gazdă și ecartul urca la +9, ulterior tripla lui Fitik modificând tabela pentru 25-15. Sepsi a replicat cu un run de 8-0 și Wallace aducea campioana României la 25-23, seria fiind oprită de Uzun. Covăsnencele au preluat conducerea la 28-27 prin reușita semnată de Ghizilă din spatele arcului de cerc, avantajul menținându-se pentru 20 de secunde și Ormanspor revenea în față (31-28). Ultimele două minute ale sfertului secund le-au gestionat mai bine româncele, care au bifat un run de 7-0 și au pus în premieră două posesii în față, 35-31, scorul la pauză devenind 37-35 pentru Sepsi.

Până la pauza mare, Ormanspor a avut cifre mai bune în atac (64% la două puncte, 33% la trei puncte), turcoaicele conducând și la recuperări (18-15). În schimb, Sepsi a stat mai bine la assist-uri (10-9) și și-a forțat adversara să comită 10 turnovers în 20 de minute.

Ormanspor a egalat la nici un minut de la reluare, 37-37 și cu tripla lui Robinson a preluat conducerea, primul coș pentru Sepsi înscriindu-l Fraser (40-39). Turcoaicele au rupt echilibrul cu o serie de 11-2 în următoarele cinci minute, perioadă în care Sepsi a avut 1/8 din acțiune. Fraser a întrerupt momentele slabe ale covăsnencelor cu un lay-up la 51-43, de unde Ormanspor și-a format un avantaj de nouă puncte, 55-46, în ultimul sfert intrându-se cu 58-52.

Gazdele au înscris prima dată în sfertul patru, prin McCowan, iar Sepsi a replicat cu Wallace și Fraser (60-56), iar Podar a pus două puncte cu sticla pentru a reduce ecartul la o singură posesie. Uzun, Robinson și Lucet au fost precise pentru Ormanspor din acel moment și formația din țara Semilunei și-a format un avantaj de nouă puncte, 67-58, cu puțin peste 3 minute și jumătate până la final. Wallace și Fraser au adus-o pe Sepsi la 67-63, însă tripla lui Gezgin a refăcut ecartul de trei posesii (70-63), în cele din urmă Ormanspor impunându-se cu 72-69.

Covăsnencele părăsesc competiția după 152-121 la general cu OGM Ormanspor, formația turcă avansând în faza următoare din Women's EuroCup.

Trei sportive a avut Ormanspor în double figures, Goksen Fitik trecându-și în cont 18 puncte (3/5 de la distanță) și 7 recuperări, fiind urmată de Teaira McCowan și Danielle Robinson, ambele cu 16 puncte, McCowan adăugând și 10 recuperări. Brianna Fraser a bifat al treilea meci cu cel puțin 30 de puncte marcate în EuroCup, alături de 7 recuperări și 2 capace, fiind secondată de Jovana Pasic (11 puncte, 9 recuperări).

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!