Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC s-a înțeles cu Chelsea Nelson

Sepsi-SIC s-a înțeles cu Chelsea Nelson

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a perfectat un nou transfer, la campioana României sosind o jucătoare care a bifat meciuri în Turcia și Mexic pe parcursul sezonului 2022/2023.

Chelsea Nelson sosește de la Astros de Jalisco, din Mexic, unde a jucat timp de 8 meciuri pe parcursul lunii mai a acestui an. În perioada amintită, sportiva în vârstă de 27 de ani a totalizat medii de 10.0 puncte, 6.8 recuperări și 1.0 pase decisive.

Baschetbalista din SUA a început sezonul trecut la Nesibe Aydin, o formație din Turcia, alături de care a avut 26 de meciuri în campionat, respectiv o apariție extrem de reușită în EuroCup. Nelson a adunat 14.5 puncte, 8.0 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.7 intercepții în liga Turciei, iar în EuroCup a prins un singur meci, încheiat cu 25 de puncte și 10 recuperări.

Nelson, înaltă de 188 cm, poate evolua pe pozițiile 4 și 5. Ea a jucat în trecut în Europa la PEAC Pecs (Ungaria), Hapoel Rishon Le-Zion (Israel) sau Quesos el Pastor Zamarat (Spania).

Ea este cel de-al 5-lea transfer pe care Sepsi l-a prezentat până în acest moment, după Veatriki Akathiotou, Rebecca Lipovan, Ellen Nystrom și Morgan Green. La multipla campioană din LNBF vor continua Ștefania Cătinean, Bethy Mununga, Daria Toma, Lana Mikes, Livia Gereben, iar trei jucătoare tinere (Kincso Veress, Abigel Hollo, Boglarka Gyorgy) vor face parte din lotul de senioare.

Covăsnencele vor afla pe 9 august cu cine se vor duela în preliminariile Euroligii.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!