Stiri Cupa României Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României în dauna celor de la FCC Baschet Arad

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României în dauna celor de la FCC Baschet Arad

ACS Sepsi SIC a câștigat Cupa României la baschet feminin după ce a învins în finală pe FCC Baschet Arad, scor 67-80 (24-14, 12-35, 15-14, 16-17). Aradul a început mai bine partida dar Godri-Părău și compania s-au revanșat în sfertul secund și au intrat la pauză cu un avantaj de 13 puncte. 

Arădencele au intrat montate pe parchet și au condus cu 14-5 după aproape patru minute de joc, iar după zece minute aveau un avantaj de 10 puncte pe tabelă, scor 24-14. Mandache a punctat de la semi-distanță în startul actului secund, 24-16, iar Robinson a răspund imediat cu un coș pentru Arad, 26-16. Mandache a transformat apoi din afara semicercului, 26-19, iar Demeter și-a apropiat echipa la 4 lungimi, 27-23. În cele din urmă, covăsnencele au trecut la conducere de la linia de libere, 27-28. A urmat o perioadă foarte bună a elevelor lui Zoran Mikes, care au intrat la pauză cu un avantaj de 13 puncte, 36-49. Ofensiva celor de la Sepsi a început să funcționeze mult mai bine în sfertul doi, iar Aradul nu a găsit suficiente soluții pentru a opri coșurile echipei adverse. 

Repriza a doua a fost mai echilibrată, fiind semne că meciul nu era încă decis. Jucătoarele conduse de Manuel Rodriguez avea un deficit de 12 puncte înaintea sfertului patru, scor 15-14, reușind să gestioneze mai bine ambele faze de joc. În ultimul act, Dora Ardelean a reușit să înscrie două coșuri de 3 puncte la rând, iar scorul devenea 63-69 cu 5 minute rămase până la final. Givens a transformat două libere pentru 63-71, iar Robinson a micșorat din nou deficitul cu un lay-up, scor 65-71. Sepsi a avut un run de 7-0 din acel moment, iar Robinson a înscris din nou pentru 67-78 cu un minut rămas din timpul regulamentar. Orban a înscris ultimul coș al întâlnirii iar formația din Sfântu Gheorghe se impune în final la o diferență de 13 puncte și câștigă primul trofeu pus în joc în acest sezon.

Andra Mandache a înscris 24 de puncte pentru învingătoare, iar Caliya Robinson a marcat 23 de puncte pentru galben-albastre. Karakasevic de la Arad și Vucetic de la Sepsi au contabilizat fiecare câte 14 puncte.

*Foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!