Stiri Cupa României Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe întâlnește Rapidul în etapa a 3-a din grupa Est a LNBF

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe întâlnește Rapidul în etapa a 3-a din grupa Est a LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe caută a 3-a victorie la rând în acest start de campionat acasă cu Rapid București, miercuri, de la ora 19. Campioana a obținut victorii categorice în primele două runde ale grupei Est din LNBF, în timp ce rapidistele merg la Sepsi Arena după două înfrângeri în capitală. Cele două echipe se întâlnesc din nou în Liga Națională după mai mult de trei ani și jumătate.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este liderul grupei Est din LNBF după ce a câștigat cu 76-43 acasă cu Olimpia CSU Brașov în prima rundă, de acum o săptămână, și succesul zdrobitor obținut în weekend la Constanța, 178-31 cu Phoenix Știința care a aliniat o echipă cu localnice până în 19 ani. Toate cele trei tinere U23 din lotul lui Sepsi și-au îmbunătățit recordurile personale de puncte în acel meci. Sepsi are în lot un mix de jucătoare autohtone, atât cu experiență cât și tinere, dar și șase straniere dintre care a folosit doar patru în acest început de campionat. Au fost câteva absențe la alb-verzi în primele două runde, unele accidentări și Nicolett Orban a fost la mondialul 3x3 U23.

Rapid București (locul 10 în ediția trecută a LNBF) a avut un început greoi în acest campionat, cu două înfrângeri. În prima rundă pierdea cu 57-79 în deplasare la Agronomia București. În etapa a doua alb-vișiniile au avut o evoluție mai bună, dar au fost învinse până la urmă acasă de Olimpia CSU Brașov. Formația din capitală merge și în acest sezon pe jucătoare autohtone, iar lidera la puncte a feroviarelor este aceeași Florina Stănici (Diaconu), principala armă ofensivă a Rapidului și în stagiunea precedentă.

Formația covăsneană caută al 5-lea titlu la rând, în timp ce Rapidul a revenit în stagiunea precedentă în LNBF pentru că s-au unit Liga Națională și Liga 1. Feroviarele au obținut promovarea pe teren în 2017, dar clubul a ales să se înscrie tot în al doilea eșalon atunci, din considerente economice.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit în primul eșalon din 2016. Scorul confruntărilor directe în perioada 2012-2016 (de când există această echipă din Sfântu Gheorghe) este 10-0 pentru ACS Sepsi SIC. Opt partide au fost în campionat și două în Cupa României (în ediția 2015-2016). Cel mai strâns duel a fost în februarie 2013, când alb-verzile s-au impus la 10 lungimi, 88-78. Au fost și meciuri foarte dezechilibrate, în șase dintre acestea covăsnencele trecând de sută. De menționat că cele două formații au avut în tot acest timp obiective diferite și a existat o diferență importantă și de bugete. În sezonul precedent Rapidul a jucat în a doua grupă valorică din LNBF și ar fi putut să joace în play-off cu Sepsi, dacă nu avea acea penalizare de 5 puncte pentru că nu a respectat cerința de a avea o echipă într-un campionat de junioare (U14-U18).

De la ultimele dueluri din primul eșalon dintre cele două echipe s-au făcut multe schimbări în loturi, au fost schimbări importante și la regulile din LNBF, dar pe bancă sunt aceiași Zoran Mikes (la Sepsi), Dan Militaru și Ioana Pinter (la Rapid). De atunci covăsnencele au lăsat vechea sală Kati Szabo pentru noua Sepsi Arena.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Rapid București se întâlnesc din nou în LNBF miercuri, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Partida contează pentru etapa a 3-a a grupei Est. Din această grupă mai fac parte Olimpia CSU Brașov, Agronomia București, Phoenix Știința Constanța, CSM Târgoviște și CSM Alexandria, iar la finalul primei faze a sezonului regulat primele trei clasate avansează în grupa A și restul vor juca în grupa B.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!