Stiri Cupa României Feminin

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă pe terenul lui Galatasaray în etapa a 5-a din EuroCup Women

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă pe terenul lui Galatasaray în etapa a 5-a din EuroCup Women

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă miercuri, de la ora 18:30, pe terenul lui Galatasaray Istanbul în penultima etapă din grupele EuroCup Women. Va fi ultima deplasare pentru campioana României în această fază a competiției, urmând să încheie grupa cu un meci acasă. În tur alb-verzile s-au impus la 16 puncte. Față de acel meci nu vor fi în teren Shae Kelley și Claudia Cuic.

Alb-verzile s-au despărțit de Shae Kelley în pauza de naționale, după ce nu s-a ajuns la un consens pentru prelungirea contractului de o lună, iar aceasta a plecat în Franța. În cele patru runde Kelley avea cele mai bune medii ale echipei la puncte (13,5), recuperări (7), capace (1,3) și eficiență (18). Galatasaray a pierdut-o în meciul tur pe Claudia Cuic, care marcase atunci 14 puncte și a mai contribuit cu 4 pase decisive, 4 intercepții și 2 capace. Românca a suferit o ruptură de ligamente și a fost operată la câteva zile după meci. Ambele formații au recuperat din jucătoarele indisponibile la ora primului joc.

Cele două echipe sunt la egalitate în grupa E, cu câte 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri, pe locurile 2 și 3. Sepsi este în față grație rezultatului direct din tur. Alb-verzile au pierdut în ultima etapă, înainte de pauza pentru naționale, 50-76 acasă cu Artego Bydgoszcz. Polonezele au punctaj maxim și s-au calificat deja în faza eliminatorie. Sepsi pierdea și în tur cu formația poloneză (67-72 în deplasare), după care a legat două victorii (78-62 acasă cu Galatasaray și 81-74 la Lulea BBK). Galatasaray a obținut ambele victorii din grupă în fața suedezelor de la Lulea BBK (74-55 acasă și 72-67 în deplasare), pierzând meciul de la Sfântu Gheorghe și pe terenul lui Artego (75-79).

Chrissy Givens a rămas cea mai bună marcatoare a lui Sepsi în EuroCup, cu 13 puncte pe meci în 36.5 minute, plus 4,5 recuperări, 4,5 pase decisive și 16 eficiență. Andra Mandache o urmează cu 10 puncte pe meci și 4,3 recuperări, iar Annemarie Godri-Părău are 8,5 ppg și 4 pase decisive. De partea cealaltă, Bria Hartley este coșgheteră, cu 19,3 puncte pe meci, plus 4,5 assist-uri, urmată de Victoria Macaulay și Tibe Senyurek, cu 12,5 și 10,3 puncte.

În cele patru runde de până acum, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are procentaj mai bun la șuturile din acțiune (45% față de 41%) grație procentajului de la semidistanță (50,8% față de 45,7%). Turcoaicele stau mai bine la șuturile de afară (32,6% la 25,5%) și la libere (72,4% la 70,2%), dar și la recuperări, 40 față de 36.

Amândouă formațiile au un parcurs perfect în campionatele interne. ACS Sepsi SIC are 7 victorii la rând în grupa Est din Liga Națională și este pe primul loc în clasament. Galatasaray are 5 victorii din 5 și este pe locul trei în campionatul turc, având cu un meci mai puțin decât primele două clasate. Reamintim că Galatasaray a câștigat EuroCup în 2009 și 2018, iar în 2014 a câștigat Euroliga.

Partida dintre Galatasaray Istanbul și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, de la ora 18:30 (ora noastră). În celălalt meci al rundei Artego primește vizita lui Lulea BBK. Primele două clasate se califică mai departe, alături de care vor merge și cele mai bune două locuri trei din conferință, astfel că pot avansa chiar primele trei clasate din grupa E. În ultima rundă Galatasaray va juca acasă cu Artego, iar Sepsi va întâlni pe teren propriu pe Lulea BBK.

*foto: Miska Brigitta / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!