Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC și CSM Satu Mare își vor da din nou întâlnire în finala LNBF

Sepsi-SIC și CSM Satu Mare își vor da din nou întâlnire în finala LNBF

Finalistele Ligii Naționale de baschet feminin din acest sezon sunt Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare.

Pentru a avansa în finală, ambele echipe au trecut în penultimul act de adversarele lor cu 3-0 la general. În ultimele partide de astăzi, Sepsi-SIC a învins-o pe Olimpia CSU Brașov în deplasare, iar CSM Satu Mare s-a impus la Arad împotriva celor de la FCC Baschet UAV.

Olimpia CSU Brașov - Sepsi-SIC 48-78 (15-16, 8-15, 13-21, 12-26)

Jucătoarele Brașovului s-au descurcat bine în debutul întâlnirii și au trecut la conducere în startul sfertului doi, 17-16. Olimpia a condus pe tabelă până în a doua jumătate a actului secund, 23-21, când două coșuri consecutive semnate de Orban au dus scorul la 23-25. Elevele lui Dan Calancea nu au mai înscris până la pauză iar după prima repriză scorul era 23-31.

La reluare, Sepsi a continuat să puncteze și scorul a devenit 23-39. Ulterior, covăsnencele s-au distanțat categoric și s-au impus la o diferență de 30 de puncte pentru a ajunge în finala campionatului național.

Principalele marcatoare

Sepsi: Gardner 29 de puncte, Pavlopoulou 12 puncte, Godri-Părău 8 puncte, Tobin 8 puncte

Brașov: Pesovic 19 puncte, McDonald 11 puncte, Al Ash Hab 10 puncte

FCC Baschet UAV Arad - CSM Satu Mare 61-77 (22-20, 13-19, 15-25, 11-13)

Partida din Sala Polivalentă din Arad a fost echilibrată până în sfertul trei, când sătmărencele și-au demonstrat forța și s-au distanțat pe tabela de marcaj. La jumătatea actului doi, Poole a înscris de la semi-distanță pentru 29-26, iar Solopova a egalat cu o aruncare de afară, 29-29. Hadzovic a restabilit egalitatea cu un coș din apropierea panoului, 31-31, dar Satu Mare avea un avantaj de 4 lungimi după primele două sferturi, scor 35-39.

Trupa din nord-vestul țării a început să se distanțeze în următorul act iar înaintea sfertului patru avea un avantaj considerabil, scor 50-64. Arădencele nu au găsit răspuns la prestația adversarelor și au cedat și ultimul act, iar în final gruparea sătmăreană a câștigat la o diferență de 16 puncte meciul trei din semifinală.

Principalele marcatoare

Satu Mare: Cuic (Pop) 30 de puncte, Bright 15 puncte, Solopova 12 puncte, Goss 12 puncte

Arad: Poole 16 puncte, Hadzovic 13 puncte, Karakasevic 9 puncte, Beadle 8 puncte

 

FCC Baschet UAV și Olimpia CSU Brașov vor juca pentru a obține medaliile de bronz în LNBF.

Primele meciuri din finala mare dintre Sepsi-SIC și CSM Satu Mare se vor disputa pe 5 și 6 mai la Sfântu Gheorghe. A treia partidă din ultimul act va avea loc pe data de 10 mai la Satu Mare.

*Foto: Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!