Stiri Cupa României Feminin

Sepsi-SIC vs. CSM Alexandria, duelul dintre deținătoarea Cupei și surpriza acestui sezon

Sepsi-SIC vs. CSM Alexandria, duelul dintre deținătoarea Cupei și surpriza acestui sezon

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și CSM Alexandria se întâlnesc în cea de-a doua semifinală a ediției 2021-2022 din Cupa României la baschet feminin, duelul fiind programat sâmbătă seara (26.02) în Sepsi Arena.

Deținătoarea trofeului a eliminat într-o manieră categorică formația Olimpia CSU Brașov în turul precedent, cu 240-101 la general. Ambele dueluri s-au jucat în Sepsi Arena, de fiecare dată covăsnencele reușind să înscrie peste 100 de puncte.

CSM Alexandria n-a jucat, de asemenea, în primul tur și a întâlnit în dublă manșă gruparea Sirius Târgu Mureș în sferturile de finală. Calificarea teleormănencelor a venit într-o manieră dramatică, după ce în tur tabela a indicat egalitate (64-64). CSM Alexandria s-a impus la Târgu Mureș cu 49-43, în ultimul sfert încasând doar patru puncte.

Myriam Lara Ackerman s-a remarcat pentru Alexandria în sferturi, cu medii de 16.0 puncte și 15.0 recuperări, la acest capitol din urmă conducând lista în Cupa României. Alexis Pana a contribuit cu 5.5 pase decisive și 3.0 intercepții în acea dublă.

Brianna Fraser, principala marcatoare din cele două tabere

Pivotul celor de la Sepsi-SIC are un sezon excelent în România, cu 26.5 puncte și 10.0 recuperări în medie în Cupa României, respectiv 21.6 puncte și 8.0 recuperări în Liga Națională. Americanca reprezintă principalul pericol în căciulă din tabăra covăsnencelor, transformându-și peste 60% din aruncări din acea zonă a terenului.

Alexis Pana și Myriam Lara Ackerman au 14.1 și 13.2 puncte în acest sezon pentru Alexandria, media din CRBF fiind mai mare pentru Lara Ackerman (16.0). Pe lângă cele două, Analyss Benally contribuie cu cel puțin 10 puncte în Liga Națională, respectiv 8 puncte în medie în precedentul tur al Cupei României.

În rotația de bază, minute importante primesc Ioana Ghizilă, Nikolett Orban și Alina Podar de la Sepsi, în vreme ce la Alexandria se bucură de peste 20 de minute în medie pe parchet Mihaela Burcică Mihai și Cătălina Crăciunescu, Georgiana Voicu fiind a treia din lot dintre românce ca timp petrecut pe parchet.

Sepsi Arena a găzduit cel mai recent duel dintre covăsnence și CSM Alexandria, câștig de cauză având formația alb-verde cu 95 la 46 (17 februarie, într-o restanță din etapa a 18-a). Alina Podar (17 puncte) și Mihaela Burcică Mihai (11 puncte) au fost principalele marcatoare din cele două tabere atunci.

CSM Alexandria, revelația acestui sezon

Gruparea din Teleorman se află de etape bune pe podiumul campionatului, deși în ultimele patru dueluri a cedat de trei ori. CSM Alexandria a devenit, după principalele forțe ale Ligii Naționale, prima formație care ajunge la 10 victorii în competiția internă.

Cifrele sunt clar de partea lui Sepsi-SIC înaintea duelului din semifinale, deținătoarea Cupei României având 120.0 puncte în medie, 54.5 recuperări, 36.5 assist-uri, 64.1% din interiorul arcului de cerc și 40% de la distanță respectiv 20.0 intercepții, la toate aceste capitole covăsnencele conducând ierarhia în Cupă.

Sepsi-SIC poate ajunge pentru a cincea oară consecutiv în finala Cupei, trei dintre aceste cazuri fiind înregistrate când turneul final s-a desfășurat la Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea dintre Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și CSM Alexandria începe sâmbătă la ora 19.45 și va putea fi urmărită pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!