Stiri Cupa României Feminin

Sf. Gheorghe - Satu Mare. Ultimul derby al anului

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
14.12.2012

Sala Szabo Kat Sf. Gheroghre
sâmbătă, 15 decembrie
ora 18:00

9-4 (locul 4) Fișa meciului 13-1 (locul 3)

Ultima etapă a turului din Liga Națională de baschet feminin propune un meci foarte interesant, derby-ul acestei runde. Față în față se vor întâlni ACS Sepsi Sf. Gheorghe și CSM Satu Mare. Partida va avea loc sâmbătă de la ora 18:00 la Sf. Gheorghe.

În cazul unei victorii a vicecampioanei României, sătmărencele vor termina turul de campionat pe prima poziție. De partea cealaltă, covăsnencele vor să-și consolideze poziția a 4-a, având un parcurs foarte bun până în acest moment cu 9 victorii și 4 înfrângeri acumulate.

La echipa din Satu Mare circulă unele zvonuri care spun că sunt probleme mari în privința salariilor către jucătoare, care sunt restante de aproximativ 3 luni de zile ceea ce face ca jucătoarele sătmărence să nu fie concentrate 100% la meci, dovada fiind meciul pierdut usturător la Arad din Cupa României.  Vom vedea dacă Satu Mare își va respecta totuși blazonul de vicecampioane a României și se vor impune așa cum este de așteptat chiar dacă vor întâlnii un adversar incomod care va avea susținerea unui public entuziast.

Etapa trecută, Sepsi Sf. Gheorghe a pierdut la limită partida disputată în compania campioanei României, CSM Târgoviște, după ce la finele primului sfert conduceau cu 21-8. Până la urmă târgoviștencele au întors acel rezultat și s-au impus cu scorul 80-73. CSM Satu Mare s-a impus fără nicio problemă în confruntarea cu Rapid București de pe teren propriu, câștigând detașat cu scorul de 105-52.

Un lucru interesant de punctat este faptul că Satu Mare nu a câștigat nicio dată în istoria confruntărilor directe la Sf. Gheorghe dacă excludem meciul din sezonul trecut când covăsnencele au jucat cu junioarele tot campionatul.

Americanca Jasmin Bailey este principala armă din tabăra gazdelor, având o medie de 17.1 puncte pe meci în acest sezon, 8 recuperări și  2.6 pase decisive pentru un indice de 20.2 la capitolul eficiență. De partea cealaltă, oaspetele replică tot cu o americancă. Lucas Italee fiin principala marcatoare din echipa sătmăreancă cu o medie de 15.8 puncte pe meci la care se mai adaugă 3.3 recuperări și 2.3 pase decisive.

Dacă comparăm statistica, Satu Mare stă mai bine la aruncările de 2 puncte (procentaj de 52.9%) la aruncările libere (68.8%) și la pasele decisive (19.6%) în timp ce Sf. Gheorghe este superioară la aruncările de 3 puncte (40.7%) și la recuperări (procentaj de (39.9%).

Dreptatea din teren a duelului Sf. Gheorghe – Sat Mare va fi împărțită de  Şerban Mircea și Anica Alexandru supervizați de Alina Moanță.

3 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!