Stiri Cupa României Feminin

Sirius Târgu Mureș câștigă în prelungiri cu CSM Alexandria, după o revenire de la -14

Sirius Târgu Mureș câștigă în prelungiri cu CSM Alexandria, după o revenire de la -14

BC Sirius Târgu Mureș a avut o revenire spectaculoasă pe teren propriu în fața lui CSM Alexandria pentru a duce meciul în prelungiri, unde s-a impus cu 89-84 sâmbătă seara (19.02) în etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Gazdele au pornit în formula Lipovan, Chiș, Solyom, Sherrill și Griffin, iar vizitatoarele au replicat prin Pana, Burcică Mihai, Mazilu, Petrova și Lara Ackerman.

Alexandria a început mai bine disputa și conducea cu 10-2 după trei minute, ulterior Sherrill înscriind de la distanță pentru a egala situația, 10-10. Echilibrul s-a menținut apoi și ambele echipe au condus, la finalul sfertului inaugural avantajul fiind de partea Alexandriei, 16-15.

Chiș și Cortez au restabilit egalitatea, 21-21, cu un run de 7-0 CSM Alexandria ducându-se la trei posesii în față. Tripla lui Burcică Mihai a modificat situația de pe tabelă la 33-23, dar apoi Feiseș a tăiat din handicap până la 33-28. Mureșul a venit la un singur punct în urmă, 39-38, finalul primei reprize aparținând oaspetelor, care au intrat la cabine cu 44-38.

Crăciunescu și-a dus echipa la 53-42, diferența de trei-patru posesii devenind constantă în sfertul al treilea. Noi reușite din spatele arcului de cerc au ajutat CSM Alexandria să se desprindă la +13, acest parțial terminându-se cu formația din Teleorman la conducere, 67-56.

Diferența a urcat la +14 în debutul sfertului patru (70-56), de unde BC Sirius a prins un run de 16-1 și a preluat conducerea cu puțin peste două minute și jumătate rămase din acest parțial, 72-71. Pana și Crăciunescu au trecut la linia de fault, cea din urmă împărțindu-și liberele, iar Griffin a egalat (74-74). Alexandria a condus apoi prin coșul reușit de Petrova, dar Griffin n-a ratat aruncările libere de care a beneficiat și s-a intrat în overtime, 76-76.

Mureșul a condus aproape în totalitate repriza suplimentară, perioadă câștigată cu 13-8 și a obținut un succes important în fața unei formații din Top 4. Scorul final a fost 89-84 pentru echipa antrenată de Carmin Popa.

Sirius ajunge la 9-8 în campionat și o să joace pe terenul Rapidului peste câteva zile, în vreme ce Alexandria coboară la 12-7 și se pregătește de Final Four-ul Cupei României.

Ruth Sherrill a încheiat cu double-double (25 de puncte, 17 recuperări) pentru învingătoare, iar Cătălina Crăciunescu a fost principala marcatoare a Alexandriei, cu 25 de puncte (7/8 de la distanță).

*foto: szekelyhon.ro / Haáz Vince

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!