Stiri Cupa României Feminin

Sirius Târgu Mureș și CSM Alexandria luptă pentru ultimul loc în semifinalele Cupei României

Sirius Târgu Mureș și CSM Alexandria luptă pentru ultimul loc în semifinalele Cupei României

BC Sirius Târgu Mureș și CSM Alexandria închid faza sferturilor de finală din Cupa României la baschet feminin cu duelul programat joi, 6 ianuarie.

Primul meci al seriei s-a terminat la egalitate, 64-64, scorul final fiind stabilit de Tanita Allen cu o reușită din spatele arcului de cerc pe ultimul atac al Mureșului.

Partida de pe terenul Alexandriei a decurs sub semnul echilibrului în cea mai mare parte, BC Sirius putând să se desprindă într-o primă fază la 46-39 în al treilea sfert, parțial terminat apoi cu 52-43. Formația din Teleorman a răspuns cu un run de 12-2 și a condus apoi în câteva rânduri, fiind în avantaj cu puțin peste 20 de secunde până la final.

Dalishia Griffin a încheiat cu 17 puncte și 10 recuperări pentru vizitatoare, având alte trei colege în double figures. Griffin a reușit să termine cu cel mai bun procentaj din acțiune (55%) în formația antrenată de Carmin Popa, după 6/11 din acțiune la final.

Aproape de double-double a fost și Ruth Sherrill, contabilizând 15 puncte și 8 recuperări. Sportiva a contribuit cu 4 pase decisive și 4 intercepții, dar a pierdut posesia de șase ori.

Myriam Lara Ackerman a ieșit în evidență pentru CSM Alexandria cu un double-double spectaculos, 16 puncte și 17 recuperări (12 defensive). Toate aruncările le-a avut din interiorul arcului de cerc, 7/19, fiind secondată de Analyss Benally (13 puncte) și Mihaela Burcică Mihai (11 puncte).

Ambele formații au avut cifre foarte bune de la distanță, capitol la care Alexandria a încheiat cu 53%. În schimb, cele două echipe au contribuit pentru 43 de turnovers în total.

Duelul de la Târgu Mureș va fi al treilea în acest sezon între Sirius și CSM Alexandria, ardelencele marcând în ambele jocuri de până acum câte 64 de puncte.

Partida din Sala Sporturilor Târgu Mureș începe la ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe YouTube FRB TV. După acest joc se vor cunoște toate formațiile calificate în Final Four-ul CRBF.

*foto: Facebook Baschetul Mureșean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!