Stiri Cupa României Feminin

Update. O pană de curent a amânat pentru două ore meciul dintre Agronomia și Alexandria

Update. O pană de curent a amânat pentru două ore meciul dintre Agronomia și Alexandria

La ora 20:30 a început confruntarea dintre Agronomia București și CSM Alexandria, din cadrul Cupei României la Baschet Feminin. În tur, trupa din Teleorman s-a impus cu 47 la 35 astfel că aceasta pornea cu prima șansă la accederea în Final Four.

Update - 10:00:

Deși o mare parte a fanilor au părăsit Sala Agronomia, cele două echipe împreună cu arbitrii, comisarul și cei de la masa oficială au rămas și au așteptat rezolvarea penei de curent. În jurul orei 00:00, meciul s-a reluat și s-au jucat ultimele patru minute. CS Agronomia București s-a impus cu 70-45 și a obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României, devind ultima echipă ce accede în semifinalele competiției.

Rămâne de văzut care va fi reacția clubului din Alexandria, având în vedere că partida ar fi trebuit amânată pe o altă zi, conform RGOCB.

Update - 23:15:

Conform Regulamentului General de Organizare al Competițiilor de Baschet, situația stă în felul următor:

20.16. In cazul în care un joc oficial programat nu se poate termina din cauza:

a). unor deficiente ale echipamentului tehnic care nu se pot remedia rapid,

b). comportării nesportive a jucătorilor, antrenorilor, însotitorilor,

c). comportării nesportive a publicului spectator, Federatia Romana de Baschet Regulamentul General de Organizare al Competitiilor de Baschet 77

d.) deficienţelor grave de organizare (lipsa forţelor de ordine, neinterventia acestora în caz de conflict) si, daca cu toate eforturile depuse de arbitrii, comisar şi/sau reprezentanţii celor două structuri sportive, pentru reluarea jocului, acest lucru nu este posibil, seful brigazii de arbitrii decide întreruperea acestuia;

20.17. Dacă jocul se poate relua în timp de 4 (patru) ore de la întrerupere, fara a se depasi ora 20.30 in momentul reluarii lui, în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe jocul va fi:

a). reluat de la timpul de joc rămas de jucat în momentul întreruperii,

b). reluat de la scorul afisat pe tabelă în momentul întreruperii jocului.

20.18. Dacă jocul nu se poate relua în timp de 4 (patru) ore de la întrerupere; în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe jocul va fi: a). rejucat în ziua următoare în cazul sistemului Play Off.

b). reprogramat în cazul sezonului regulat, în condiţiile stabilite de CCLTO.

c). rezultatul jocului din momentul întreruperii va fi anulat şi jocul va începe de la scorul de 0 – 0.

20.19. In cazul unui joc neterminat care urmeaza sa fie reprogramat, toate persoanele care erau in stare de suspendare la inceputul jocului si efectuau suspendarea in acest joc, se considera ca nu au efectuat suspendarea si in consecinta se afla incontinuare in stare de suspendare.

Așadar, chiar dacă problema se va remedia în mai puțin de patru ore, având în vedere că s-a depășit ora 20:30, meciul ar trebui reprogramat pe o altă dată și scorul anulat. Cu alte cuvinte, partida va începe de la 0-0 la o dată ulterioară.

Știrea inițială:

Gazdele au început foarte bine meciul din Capitală și au câștigat primul sfert cu 23-8. Au urmat două secvențe echilibrate și apoi, în ultimul sfert, Agronomia a reușit un nou run excelent și s-au distanțat la 62-37.

Cu mai puțin de patru minute rămase, soarta calificării părea tranșată în favoarea formației lui Milan Sokic, însă un eveniment avea să amâne bucuria jucătoarelor sale. Conform surselor noastre, în sala Agronomia a intervenit o pană de curent care a întrerupt jocul.

Arbitrii și comisarul insistă să se continue meciul, însă conform celor de la Enel, pana de curent ar urma să fie remediată de-abia în jurul orei 1 în această noapte. Din păcate, această situație nu este prevăzută în niciun regulament specific astfel că ar putea exista situația absurdă în care cele două adversare să joace ultimele patru minute ale partidei după miezul-nopții.

Știre în curs de actualizare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!