Stiri Cupa României Feminin

Târgoviște câștigă a 8-a Cupă a României

Ciprian Petcuț (Alba Iulia)

Ciprian Petcuț (Alba Iulia)
02.04.2013

62-74

17-20, 13-14, 23-21, 9-19

  Statistica  

CSM Târgoviște a câștigat Cupa României la baschet feminin după ce a trecut în finala competiției de CSU Alba Iulia. Final Four-ul acestei competiții a avut loc la Alba Iulia.

Finala Cupei României la baschet feminin a debutat excelent pentru deținătoarea Cupei României, CSM Târgoviște, iar după primul sfert a avut un avantaj la limită, scor 20-17. Pe fondul unei evoluți foarte bune a americancei Amanda Thompson de la Alba Iulia (a marcat 19 puncte în prima repriză), gazdele au egalat situația, dar spre finalul sfertului, târgoviștencele au trecut din nou pe tabelă, întrând la cabine cu un avantaj de 4 puncte.

Repriza a doua a început cum nu se poate mai bine pentru albaluence, Abramzon înscriind un coș din afara semicercului. După 2 minute scurse, gazdele au egalat la 36 și suporterii din Alba Iulia sperau la o victorie. Cu toate acestea, CSM Târgoviște nu a slăbit ritmul și a preluat din nou conducerea. Sfertul a continuat mai mereu în avantaj pentru oaspete, iar cu 3 minute rămase din penultimul act, dâmbovițencele și-au majorat zestra de puncte la 7 diferență. Ca suspansul să fie mai mare în finala Cupei României, CSU Alba Iulia s-a apropiat la doar 2 puncte cu 10 minute rămase de disputat. Ultima parte a finalei  a cotinuat cu superioritatea târgoviștencelor, care s-au distanțat pe tabelă, în timp ce Alba Iulia constesta maniera de arbitraj. Până la final, gazdele nu au mai reușit să revină, dâmbovițencele câștigând finala.

CSM Târgoviște cucerește Cupa României pentru a doua oară consecutiv, învingând cu scorul 74-62 pe CSU Alba Iulia, gazda Final Four-ului Cupei României la baschet feminin. Oaspetele au dominat în mare măsură acest meci, chiar dacă gazdele au avut momente mai bune și s-au apropiat de adversar, dar nu au reușit să preia conducerea. Diferența s-a făcut la recuperare, unde Târgoviște a fost clar superioară cu 41 de recuperări față de doar 19 ale gazdelor.

Pe departe cea mai bună jucătoarea în tabăra târgoviștencelor a fost tricolora Gabriela Mărginean, autoare a 30 de puncte, 4 recuperări, având 100% la libere (10 din 10). S-au mai remarcat Jillian Robbins cu 12 puncte, 12 recuperări și Matee Ajavon 11 puncte.

De la Alba Iulia s-a remarcat americanca Amanda Thompson cu 35 de puncte, 6 recuperări, secondată de Abramzon cu 8 puncte și Brantlova cu 7 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă.

1 comentariu la aceasta stire:
  • haide u :

    Halide u
    De departe cea mai buna echipa. Vallarta si-a spus cuvintul.Au merit at sa cistige.Bravo CSM.

    cu 11 ani în urmă (07.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!