Stiri Cupa României Feminin

Târgoviște câștigă derby-ul României cu Arad

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
11.02.2013

72-61

18-15, 11-19, 22-15, 21-12

 

  Statistica  

Campioana României la baschet, CSM Târgoviște a câștigat  derby-ului clasic din baschetul feminin românesc împotriva marii rivale din Arad. Târgoviștencele au învins cu scorul 72-61 după o partidă foarte echilibrată, ambele echipe punând mare accent pe apărare.

Confruntarea a început excelent pentru ICIM, care pe mâna lui Givens conducea cu 6-2 în primele minute. Arădencele au fost în avantaj până spre finalul primului sfert, când târgoviștencele au preluat conducerea (18-15).

Cu o defensivă foarte bună, Aradul preia din nou conducerea pe tabelă, distanțându-se chiar la 9 puncte diferență (32-21 minutul 17). Până la pauza mare, dâmbovițencele au mai redus din difereță dar ardelencele au intrat la cabine în avantaj, scor 34-29.

După pauză, ICIM-ul își continuă jocul foarte bun prestat, iar în minutul 22 al El Clasico de România se consemnează cea mai mare diferență pentru oaspete, 40-29. De aici, gazdele revin în joc și în numai 5 minute întorc incredibil meciul, făcând ca scorul să fie în favoarea lor, 46-42. Campioana României a continuat jocul bun și a menținut diferența constant. Univ. Goldiș ICIM Arad a mai avut o tentativă de revenire în joc când s-au apropiat în minutul 3 al ultimului sfert, dar imediat târgoviștencele s-au desprins din nou, de data aceasta decisiv.

CSM Târgoviște obține o victorie importantă într-un meci în care miza cea mare a fost locul 1 la finalul sezonului regulat. De partea cealaltă, arădencele suferă a doua înfrângere din actuala ediție de campionat și va termina în mod normal pe poziția a doua, sezonul regulat în LNBF.

Remarcate:

Târgoviște – Ajavon 16 puncte, 7 pase decisive, Maric 13 puncte, 10 recuperări, Walker 13 puncte, 8 recuperări, Robbins 11 puncte, 8 recuperări

Arad – Givens 21 puncte, 10 recuperări, Wirth 13 puncte, LaPlante 10 puncte, 5 recuperări, Brosovszky 5 puncte.

Foto flash:Marius Tudor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!