Stiri Cupa României Feminin

Târgoviște pierde dramatic la debutul în Euroligă

Ciprian Petcuț (Târgoviște)

Ciprian Petcuț (Târgoviște)
24.10.2012

Miercuri seară la Târgoviște a fost o zi istorică pentru baschetul din România: o echipă din țara noastră a debutat în Euroligă. Campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște a pierdut  la limită prima confruntare, după un coș de 3 puncte al adversarelor în ultimele 2 secunde de joc dar cel mai important lucru pentru România este faptul că are o reprezentantă între cele mai bune cluburi din Europa.

Echipa pregătită de grecul Georgios Dikaioulakos a înfruntat pe teren propriu vicecampioana Italiei, Famila Schio, o echipă deja obişnuită cu prezenţele în această competiţie. Târgoviște a cedat cu scorul de 75-76 la capătul unui meci foarte echilibrat, cu dese  răsturnări de scor.

După primele două sferturi, scorul partidei era strâns, italiencele având un avantaj de un punct la pauza mare. Sfertul al treilea a fost unul de senzație pentru campioana României, cu Mărginean și Babkina imperiale, acestea au reușit să revină în joc și să-și creeze un avantaj de 6 puncte când mai erau 10 minute de disputat.
Ultimul sfert a început cu Schio marcând în primele patru minute ale ultimului act 12 puncte, fără să primească niciunul.

Până la final s-a mers cap la cap când Babkina a reușit un coș de 2 puncte când mai erau 45 de secunde de joc și tribunele sălii Polivalente din Târgoviște erupeau de fericire. Dar Laura Macchi, principala marcatoare a echipei vizitatoare nu a fost de acord și a izbutit un coș din afara semicercului după mai multe rătări din partea ambelor tabere. Târgoviște a mai avut 2 secunde ca să întoarcă rezultatul dar nu au avut puterea chiar dacă Matic a marcat 2 puncte, dar timpul de joc expirase.

CSM Târgoviște debutează cu stângul în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, dar după jocul prestat în această seară sunt premise pozitive pentru următoarele confruntări. Târgoviștencele trebuie să uite rapid această înfrângere deoarece sâmbătă va disputa derby-ul campionatului românesc cu marea rivală din Arad.

Din tabără echipei CSM Târgoviște s-au remarcat Gabriela Mărginean cu 17 puncte și 4 recuperări, Elina Babkina 15 puncte, 6 asisturi, 3 recuperări și Tikhonenko respectiv Robbins cu câte 13 puncte fiecare

De partea cealaltă, Familia Schio a avut-o ca principală marcatoare pe Laura Macchi cu 18 puncte, 5 recuperări, un asist, secondată de Nadalin cu 16 puncte și Masciadri cu 12 puncte acumulate.

Foto: Fiba Europe

Mai citiți și:

Elina Babkina: "Sunt mândră de coechipierele mele"

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!