Stiri Cupa României Feminin

Tierra Henderson, noua lideră a Universității Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.03.2019

Universitatea Cluj a pierdut cu 62-88 pe terenul lui FCC ICIM Arad în etapa a 11-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Tierra Henderson, ultima achiziție a alb-negrelor, a fost din nou coșghetera noii sale echipe, la fel ca în meciul de debut. La Arad a înscris 25 de puncte pentru „U”, dar doar Arlesia Morse a mai fost în double-digits dintre coechipiere.

Tierra Henderson s-a alăturat Universității Cluj în luna februarie. Jucătoarea de 31 de ani care poate evolua pe toate pozițiile mici a fost aproape de double-double în meciul de la Arad. Americanca a contribuit cu 25 de puncte și 9 recuperări (2 ofensive/7 defensive) în 37:49 minute pentru alb-negre. Aceasta a avut 6/13 la șuturile de două puncte (46%), 3/5 de la distanță (60%) și 4/4 de la linia de fault. A mai avut 2 pase decisive, 2 greșeli personale, 6 faulturi scoase, 5 mingi pierdute, 3 intercepții și un capac, pentru +26 indice al eficienței.

Henderson a fost cea mai bună marcatoare a formației clujene și în meciul său de debut, pierdut la Sfântu Gheorghe cu 54-104. Aceasta înscria atunci 16 puncte în 38:18 minute, plus 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, dar și 5 mingi pierdute, pentru +10 eficiență.

Reamintim că Henderson este a 3-a americancă din lotul Universității și pe foaia de joc sunt permise doar două jucătoare non-europence. La meciul anterior antrenorul Carmin Popa a luat-o pe Rishonda Napier, iar la Arad a optat pentru o formulă cu cea mai bună marcatoare a alb-negrelor în acest campionat, Arlesia Morse.

Aceasta a fost jucătoarea cu cele mai multe minute pentru „U” la meciul de sâmbătă, 39:25. Morse a încheiat partida cu 12 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, cu +7 eficiență. A avut 1/6 la șuturile din semicerc (17%), 3/7 la triple (43%) și 1/1 la libere. Americanca are medii de 18,4 puncte, 5,9 recuperări, 1,3 pase decisive, 2,8 mingi pierdute și 1,7 intercepții în 32:37 minute, cu 14,8 eficiență medie în 16 partide din LNBF.

Universitatea Cluj este ultima în clasamentul Grupei Roșii, cu 22 de puncte după 3 victorii și 16 înfrângeri. Alb-negrele sunt la un punct de Phoenix Știința Constanța. Pentru „U” urmează sâmbătă un meci acasă cu CSM Satu Mare, liderul din prima grupă valorică.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!