Stiri Cupa României Feminin

Tudor Costescu: "Au fost meciuri folositoare cu adversari de calibru"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.09.2012

Tudor Costescu, antrenorul principal al echipei BCM U Piteşti, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre turneul de la Mediaş precum şi despre situaţia actuală a echipei sale cu cinci zile înaintea SuperCupei României, eveniment ce marchează startul oficial al sezonului 2012/13.

Cum comentaţi incidentul ce a pus punct turneului de la Mediaş?

Încep prin a-mi cere scuze faţă de organizatori şi faţă de publicul din Mediaş care a venit să vadă un meci tare. Din păcate nu au apucat să vadă ultimul minut, dar au fost o sumă de factori care m-au făcut să recurg la această decizie.

Nu ne-a defavorizat arbitrajul. El devenise periculos pentru ambele echipe. Eu îl aveam pe Popovic cu degetul luxat din prima zi, iar în partida cu Mediaş, noul jucător, Radetic, a avut 22 secunde în teren, perioadă în care s-a ales cu o comoţie şi buza spartă. Un jucător (St. John) de la Mediaş cu capul spart în prima jumătate şi pe fondul tensiunii riscam ca situaţia să degenereze şi mai mult.

Pe lângă asta, în discuţia mea cu arbitrii, de la finalul meciului, în care le cerusem să fie foarte atenţi şi să judece cu aceeaşi măsură fazele de joc pentru ambele echipe, a intervenit căpitanul (Ivanovic) de la Mediaş. Am avut o confruntare la mijlocul terenului în care eu nu aveam ce să caut la mijlocul terenului şi el nu avea ce să discute cu mine. Toate cele întâmplate au condus la decizia mea de a nu continua meciul.

Exceptând problemele ce au condus la încheierea mai rapidă a finalei, cât de util a fost acest turneu ţinând cont de faptul că aţi întâlnit două echipe angrenate în EuroChallenge?

Foarte, foarte util. Eu cred că ne-am atins obiectivele în turneul acesta. Încet îi integrăm şi pe noii veniţi sau mai corect spus pe jucătorii reveniţi de la echipa naţională. 
Calitatea jocului nostru a crescut, la fel şi intensitatea, dar oricum, până la începerea campionatului putem să mai facem nişte reglaje. Cu siguranţă au fost meciuri folositoare, cu adversari de calibru şi cu pretenţii atât în campionatele interne cât şi în competiţiile internaţionale în care s-au înscris. 

Pentru prima dată de la reunire aţi avut la dispoziţie toţi jucătorii, inclusiv noua achiziţie (Radetic), respectiv cei doi de la echipa naţională (Popescu şi Calotă). Cum s-a exprimat echipa în această formulă?

Da...formula completă am avut-o pe foaie. Practic Popovic a jucat 13 minute în primul meci, apoi nu a mai jucat deloc din cauza acelei accidentări la deget, iar Radetic a jucat 15 minute în primul joc şi 22 de secunde în al doilea. Referitor la jucătorii români trebuie să le acordăm tot mai multe minute de joc, iar cei veniţi de la echipa naţională să fie reintegraţi în sistemul tactic şi să se obişnuiască cu noii colegi şi caracteristicile fiecăruia dintre aceştia. Cred că mai avem destule de pus la punct. Cred că după SuperCupă, turneul de la Piteşti ne va ajuta în acest sens. Dar, la începutul campionatului mi-aş dori să avem nivelul necesar şi să fim pregătiţi, să avem intensitate. Adică să fim pregătiţi pe toate planurile. 

Ce părere aveţi despre Bojan Radetic după acest turneu?

A jucat bine în primul meci, dar a petrecut doar 15 minute în teren. Nu a apucat să joace în al doilea. A căzut secerat după o lovitură în gură. În aterizare a căzut pe mână şi s-a lovit la încheietură. A fost scuturat serios. Din păcate nu am putut să beneficiem de aportul lui. Marcel Jones avea deja trei faulturi comise din primul sfert, fără Popovic...am fost dezechilibraţi în meciul cu Mediaş.

Vă ajută Radetic acolo unde aveţi nevoie?

A jucat doar 15 minute la acest turneu. Nu pot să mă exprim deocamdată. Şi în plus, nu e la nivelul fizic la care sunt restul jucătorilor din echipă. Eu cred că are un potenţial extraordinar şi mi-aş dori să am mai mult timp la dispoziţie ca să-mi dau seama dacă poate să ne ajute sau nu. 

Câte accidentări aveţi şi pe ce durată?

Popovic are o luxaţie la deget destul de urâtă. Chiar am văzut-o în timpul meciului. Fiind cald nu a simţit durerea imediat şi a continuat să joace, dar la pauză s-a răcit şi nu a putut să continue. E foarte umflat degetul şi acum. Sper să facem tratamentul potrivit în cursul acestei săptămâni şi să-l am la SuperCupă.
Radetic are buza umflată, fiind tumefiat. E vorba de imflamare. Să vedem şi încheietura mâinii. Va trebui să facem o examinare atentă mâine. Apoi vom vedea cât de repede se pot recupera ambii jucători.

Veţi începe sezonul cu şapte jucători străini?

Eu asta îmi doresc. Luni o să avem o discuţie, dar avem dovadă ce s-a întâmplat la acest turneu. Am început în şapte jucători străini sănătoşi şi în două zile am ajuns să jucăm cu cinci. Ţinând cont de ceea ce ne aşteaptă până în decembrie sunt convins că va fi un consum fantastic şi dacă e să avem pretenţii va trebui să fim pregătiţi întotdeauna, la fiecare meci. 

Date fiind problemele cu care vă confruntaţi, veţi fi pregătiţi pentru meciul cu Asesoft din SuperCupă?

Dacă vorbim despre posibilitatea de a-i avea pe toţi jucătorii apţi, deocamdată nu ştiu. Vreau să văd rezultatele consultului medical şi starea în care se află jucătorii. Cu siguranţă vom fi pregătiţi, indiferent de starea celor doi. E vorba despre un meci cu trofeul pe masă, deci nu-mi fac probleme. 

Puteţi să ne spuneţi unde se va juca SuperCupa?

Am fost informaţi telefonic că meciul se va juca la Sala Rapid. Oficial nu am primit nimic până în acest moment.

Foto: Andor Marton 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!