Stiri Cupa României Feminin

U-BT Cluj merge în Cehia pentru restanța cu Prometey din Basketball Champions League

U-BT Cluj merge în Cehia pentru restanța cu Prometey din Basketball Champions League

Formațiile neînvinse în faza Top 16 Basketball Champions League din Grupa K, Prometey BC și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc joi, 3 martie, într-un duel restant din etapa a doua. Duelul va avea loc în Cehia, la Nymburk.

Inițial, duelul ar fi trebuit să se joace pe 1 februarie, dar în lotul formației din Ucraina au apărut mai multe cazuri de Covid-19. Clujenii au avut o deplasare lungă până la locația partidei (Zaporojie), pornind duminică dimineață (30 ianuarie) și au ajuns în Ucraina după o escală de șapte ore la Istanbul.

Deplasarea s-a dovedit a fi degeaba, vestea amânării partidei venind luni, 31 ianuarie, iar apoi BCL a decis să reprogrameze meciul pe data de 3 martie, inițial la Kiev. Doar că, situația tensionată din ultima perioadă din Ucraina a dus la mutarea lui Prometey în Cehia, astfel că meciul se va juca la Nymburk.

Campionii Ucrainei au evoluat ultima dată pe 16 februarie, când au suferit primul eșec în campionat, 98-73 cu Sokoly Harkov. În acel meci, străinii nu au jucat pentru Prometey.

Prometey a prins Top 16 după un play-in cu Hapoel Ierusalim

Alb-roșii au avut un start greoi de sezon regulat și au pornit cu 1-3, reușind să prindă o clasare care le-a permis accesul în play-in și își puteau continua parcursul european. În faza amintită au dat peste Hapoel Ierusalim, israelienii dominând total primul meci al seriei (95-70).

Prometey a împins duelul în decisiv, după un coș în ultima secundă reușit de Chris Dowe (82-79) în repriza de prelungiri. Adversarii Clujului au reușit apoi să câștige în Israel cu 85-75 și au pătruns în Top 16, pentru a complete grupa în care s-au aflat deja Unicaja Malaga și Filou Oostende.

Primele partide în Grupa K s-au terminat cu victorie pentru Prometey, 70-69 cu Unicaja și 91-87 la Oostende, formația pregătită de Milenko Bogicevic fiind cu 2-0 bilanț la fel ca U-BT. 

Americanii, principalele pericole din tabăra lui Prometey

Prometey se bazează pe câțiva americani interesanți în rotație, D’Angelo Harrison fiind liderul echipei la media de puncte marcate (16.0), urmat de DJ Kennedy (13.4) și Chris Dowe (11.5). Kennedy aduce și 7.0 recuperări (5.8 defensive), Dowe fiind principalul pasator (3.5 assist-uri). Pe lângă cei menționați, alb-roșii îi au în lot pe DJ Stephens și Sean Evans, ambii cu medii decente. Rămâne însă de văzut, dat fiind contextul actual, în ce formulă o să abordeze Prometey duelul cu ardelenii.

În privința jucătorilor europeni, se remarcă în mod special croatul Miro Bilan, cu 10.3 puncte în medie și 5.7 recuperări, având aproape 58% procentaj din acțiune. Iliya Sidorov este autohtonul cu cele mai multe minute pe întâlnire de la Prometey în BCL, urmat de Oleksandr Lypovyy.

Harrison și Bilan au fost la alt nivel în februarie

Reprezentanta Ucrainei a avut doi sportivi în echipa lunii februarie din Basketball Champions League. D’Angelo Harrison și Miro Bilan au terminat cu medii de 20.5 respectiv 21.5 puncte, cel din urmă având 69% din acțiune, 7.0 recuperări și 24.5 de unități la eficiență.

Cei doi amintiți au fost principalele arme ale lui Prometey în meciurile cu Malaga și Oostende, Bilan stabilind chiar un nou season-high în BCL cu ocazia duelului din Belgia, când a totalizat 38 de puncte. Atunci, cu cele 46 de unități la eficiență, a devenit al doilea cel mai bun la acest capitol în toată istoria competiției.

Prometey beneficiază de procentaje mai bune de la linia de fault (77.4-67.6%) față de U-BT, campionii Ucrainei fiind în față și la recuperări (40-36). Clujul stă mai bine la procentajele din acțiune, la punctele din căciulă (36.0-33.5) sau la cele venite de pe bancă (24.5-23.6), având un singur eșec în competiție în 11 apariții, incluzând și meciurile din preliminarii.

Disputa din Cehia va fi transmisă în exclusivitate pe LookSport începând cu ora 19.00.

*foto: u-bt.basketball (Manases Sándor) / championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!