Stiri Cupa României Feminin

”U” Cluj câștigă meciul cu FCC Baschet Arad din Cupa României

”U” Cluj câștigă meciul cu FCC Baschet Arad din Cupa României

Universitatea Cluj-Napoca a câștigat partida cu FCC Baschet Arad din prima fază a Cupei României, scor 68-55 (17-11, 15-19, 16-19, 20-6). Aradul a avut calitatea de gazdă în meciul din Arena de Baschet din București.

FCC Baschet Arad a început în formula Hadzovic - Fodor - Armanu - Ardelean - Karakasevic, iar ”U” Cluj a replicat printr-un prim cinci alcătuit din Polacek, Fleșer, Uiuiu, Campbell și Timbilla.

Brankica Hadzovic a înscris primele puncte ale confruntării, iar Karakasevic a transformat o liberă pentru a face 3-0. După ce a Hadzovic a punctat pentru 5-1, au urmat o sumedenie de ratări de ambele părți iar câteva minute tabela a rămas nemodificată. Ulterior, clujencele au egalat prin Polacek și Campbell, dar Angela Beadle le-a readuse pe arădence la conducere, 7-5. Polacek a înscris de la mare distanță pentru 7-8, iar Korine Campbell a mărit avantajul Clujului după un lay-up, 7-10. Alexandra Uiuiu a dus scorul la 7-12 după o acțiune personală frumoasă iar FCC Baschet Arad a cerut time-out.

Ulterior, tabela s-a modificat la 11-14, iar Timbilla a marcat din afara semicercului pentru a stabili scorul primului sfert, 11-17. La reluare, Ildiko Nagy a punctat pentru 13-17 iar Marta Fodor de la mare distanță a micșorat ecartul la o lungime, 16-17. Uiuiu a punctat de afară pentru 16-20 iar Beadle a redus repede din diferență, 18-20. Marta Fodor a egalat situația pe tabelă după o aruncare precisă din spatele arcului de cerc, 21-21. Echipa arădeană a preluat inițiativa și a dus scorul la 25-21, dar Clujul a egalat repede, 25-25. Armanu a punctat din apropiere pentru 27-25, dar ”studentele” au întors scorul și au avut un avantaj 3 puncte, 29-32. La pauză, ”U” Cluj se afla la conducere, 30-32.

Sfertul trei a demarat favorabil Clujului, care a condus cu 32-36 după reușita lui Timbila. Totuși, elevele lui Bogdan Bulj au trecut la conducere după mai multe atacuri productive, 44-36. Universitatea a redus din diferența până la un punct, 44-43. Hadzovic a marcat pentru 46-43, dar Fleșer a egalat după o aruncare de la mare distanță, 46-46. Dora Ardelean a reușit la rândul ei un coș de afară și scorul a devenit 49-46. Înaintea actului patru, Aradul avea un avantaj de doar un punct, 49-48, după ce Timbilla a transformat două aruncări libere.

După un minut din ultimul sfert, tabela indica 51-51, iar după trei minute ”U” se afla la conducere, 51-55. Meciul a continuat cu ratări multiple ale combatantelor, puține puncte înscrise iar la jumătatea sfertului Clujul avea un avantaj de 5 puncte, 51-56. Ashley Polacek a mai pus o reușită în dreptul echipei sale și Aradul se afla într-o mare dificultate, 51-58. Korine Campbell a înscris pentru 51-60, iar Uiuiu și-a dus echipa la 53-62 după ce Beadle a marcat pentru Arad. Polacek transformă din spatele semicercului, 53-65, iar Karakasevic înscrie de aproape pentru 55-65. Popovici de la Cluj marchează un coș de trei puncte iar Universitatea se impune la o diferență de 13 lungimi în fața trupei arădene.

Timbilla a fost coșghetera întâlnirii cu 19 puncte (9 recuperări), iar Korine Campbell (10 recuperări) și Ashley Polacek au înscris fiecare câte 12 puncte pentru CS Universitatea.

Brankica Hadzovic a fost cea mai bună marcatoare de la FCC Baschet Arad cu 13 puncte (10 pase decisive, 9 recuperări. Angela Beadle a înscris 12 puncte iar Marta Fodor a reușit 10 puncte.

Acesta a fost primul meci oficial de baschet jucat în România după aproape opt luni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!