Stiri Cupa României Feminin

U18 feminin: CSS CSM Alexandria a câștigat titlul după o victorie cu CSS CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.05.2019

U18 feminin: CSS CSM Alexandria a câștigat titlul după o victorie cu CSS CSM Târgoviște

CSS CSM Alexandria este noua campioană la U18 feminin după ce s-a impus cu 66-63 în finala cu CSS CSM Târgoviște. Teleormănencele au avut un avans maxim de 16 puncte, dar nu au marcat în ultimele șase minute. Dâmbovițencele s-au apropiat la trei puncte în final. Cătălina Crăciunescu și Laura Vaida au marcat câte 23 de puncte pentru cele două finaliste, pivotul de la Târgoviște fiind în double-double cu 19 recuperări. CSS Sibiu a câștigat lupta pentru bronz cu 63-60 cu LAPI Dej.

Finala CN U18 feminin a opus deținătoarea titlului la această categorie, CSS CSM Târgoviște, și campioana de la U16 de anul trecut, CSS CSM Alexandria. Teleormănencele și-au adjudecat titlul din acest an după ce s-au impus cu 66-63 în finala de la Sala Transilvania din Sibiu, pe sferturi: 14-14, 16-12, 23-23, 13-14. Mădălin Piperea le-a trimis în 5-ul de start al echipei din Alexandria pe Ana Botorogeanu, Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Andreea Horlea și Tania Fiereșteanu. Cătălin Tănase a răspuns cu Ilinca Păun, Ștefania Cătinean, Teodora Dumitru, Laura Vaida și Evelina Petrof.

Horlea a deschis scorul și Petrof reușea prima triplă a partidei. Au urmat mai mult de patru minute în care teleormănencele nu au înscris, iar Cătinean și Vaida au mărit ecartul la 7 puncte, 2-9 în minutul 5. A fost rândul dâmbovițencelor să aibă trei minute fără punct, iar Lungu și Crăciunescu (cu prima reușită de afară pentru CSS CSM Alexandria) și-au apropiat echipa la 7-9. Până la finalul sfertului jocul a fost destul de echilibrat, iar la prima pauză tabela arăta 14-14. Echilibrul s-a păstrat și în primele șapte minute ale sfertului secund, până la 22-22, după care teleormănencele au înscris șase puncte la rând. La jumătatea partidei scorul era 30-26.

Dâmbovițencele au revenit la conducere în minutul 24, 35-37, după ce Cătinean și Petrof au scuturat plasa de la distanță. Au urmat alte triple semnate de Cucu, Petrof și Crăciunescu, iar echipele au trecut pe rând la conducere. Mazilu și Crăciunescu au marcat de după semicerc pentru 47-42 în minutul 27, profitând de două minute fără coș pentru CSS CSM Târgoviște. A fost rândul teleormănencelor să nu înscrie două minute, iar Cătinean și Vaida au egalat la 47. Horlea și Mazilu le-au readus pe elevele familiei Piperea la conducere, iar la ultima pauză tabela arăta 53-49.

Debutul sfertului patru le-a aparținut celor de la CSM Alexandria, cu trei minute în care nu au primit coș. Crăciunescu și Botorogeanu au deschis perioada de joc cu reușite de afară, iar teleormănencele s-au distanțat la 65-49 în minutul 34. Vaida a oprit seceta din atacul dâmbovițencelor, iar Lungu a înscris ultimul punct pentru echipa din Alexandria când mai erau aproape 6 minute rămase din joc. A doua parte a sfertului le-a aparținut jucătoarelor lui Tănase, când Petrof (cu două triple), Dumitru și Vaida au strâns ecartul la trei puncte. În ultimele secunde nu s-a mai înscris și titlul merge la Alexandria, după 66-63 în ultimul act.

CSS CSM Alexandria a avut în plus 5 reușite din semicerc (16 față de 11) și o triplă (8-7). Dâmbovițencele au înscris mai mult de la linia de fault (20 de libere transformate față de 10) și au avut cu cinci recuperări în plus (46 față de 41). Au fost 10 schimbări de lider și 7 egalități.

Laura Vaida, de la învinse, a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, cu 23 de puncte și 19 recuperări. De la dâmbovițence a urmat-o Evelina Petrof cu 22 de puncte (5x3). Pentru CSS CSM Târgoviște au mai înscris: Cătinean 11 puncte, Auier 3, Păun 2 și Dumitru 2 puncte (11 recuperări).

Patru teleormănence au încheiat în double-digits, iar Cătălina Crăciunescu a fost coșghetera echipei cu 23 de puncte (5x3). Au urmat-o: Mazilu (12 puncte, 8 intercepții), Horlea (11 puncte), Cucu (10), Lungu 5 și Botorogeanu 5 puncte.

Finala mică s-a disputat între LAPI Dej și gazda Final 4-ului, CSS Sibiu. Scorul a fost 60-63, pe sferturi: 18-19, 14-13, 12-17, 16-14. Scorul era egal cu un minut și jumătate până la final, iar sibiencele au obținut bronzul. Ambele echipe au înscris de 6 ori din spatele semicercului, cu 17 coșuri de două puncte pentru CSS și 14 pentru LAPI, în timp ce de la linia de fault formația din Dej a înscris de 14 ori și cea din Sibiu de 11. Au fost procentaje destul de scăzute la șuturile din acțiune, sub 30%, astfel că au fost foarte multe recuperări, 63 pentru CSS și 54 pentru LAPI.

Corina Chiriac a fost coșghetera finalei mici cu 20 de puncte pentru învinse, plus 8 recuperări, iar Mara Martonos a încheiat în double-double cu 18 puncte (4x3) și 12 recuperări. Denisa Olteanu a fost cea mai bună marcatoare de la sibience cu 16 puncte (3x3, 8 recuperări), Bianca Nan a terminat în double-double cu 15 puncte și 18 recuperări, iar Stoica a contribuit cu 15 puncte.

Vom reveni cu premiile speciale.

*foto: Club Sportiv Municipal Alexandria

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Bravo, Alexandria! Victorie contra unui arbitraj rușinos, merita și domnisoara Goe un titlu da' n-a fost să fie, nu doar selectionari în toate loturile de junioare în detrimentul altor jucătoare care chiar au arătat ceva! Umbra lu' Bănică a bântuit Sala Transilvania, deghizat într-o duduie și unul din ficiorii cu fluier, aceștia făcând sluj pentru echipa care "trebuia" să câștige! Soarta și fetele de la Alexandria nu au fost de acord! :))

    cu 4 ani în urmă (05.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!