Stiri Cupa României Feminin

Un prim pas spre semifinale: Alba Iulia - Arad 77-72

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
08.01.2014

Cupa României

Sferturi de finală

77 - 72

1 Fișa meciului 0

Gazdele nu le-au putut utiliza pe Tiffany Brown şi Breanna Salley care au probleme cu revenirea din Statele Unite, astfel că antrenorul Miroslav Popov a trebuit să apeleze mai mult la experimentata Larisa Toma şi aceasta nu a dezamăgit.

Oaspetele par să intre "neîncălzite" în meci, ratează aruncări simple, fac greşeli de mânuire a mingii în timp ce jucătoarele de la CSU Alba Iulia se distanţează pe tabelă prin Toma şi Reed, iar Jose Araujo solicită timp de odihnă şi o introduce pe Donica Cosby pe postul de conducător de joc. Fosta coșgheteră din campionatul portughez resuscitează ofensiva oaspetelor, dar este prea puţin, de la distanţă Alexandra Uiuiu mărind ecartul la 8 puncte pe final de sfert. Laura Broomfield nu cedează şi înscrie ultimul coş al secvenţei de debut: 20-14

Actul secund are o desfăşurare interesantă. Mai întâi gazdele se desprind la 9 puncte după aruncările libere transformate de Chastity Reed (24-15), după care arădencele revin spectaculos în meci şi Monika Brosovszky egalează la 26. Miroslav Popov solicită timp de odihnă şi efectul este vizibil imediat: în frunte cu Annemarie Părău albaiuliencele înscriu 13 puncte consecutive. Până la jumătatea partidei ecartul scade la 10 puncte: 45 - 35.

Cursul jocului nu se schimbă nici după pauză mare, gazdele ajungând la diferenţa maximă de 15 puncte, având în Chadijah Whittington principala armă ofensivă. Jence Rhoads, conducătoarea de joc a arădencelor, înscrie primul ei punct după mai bine de două sferturi şi jumătate trecute din meci şi împreună cu Donica Cosby reuşesc să aducă oaspetele la doar 5 lungimi înaintea ultimelor 10 minute.

Sfertul al patrulea se desfăşoară sub semnul echilibrului, vizitatoarele apropiindu-se în mai multe rânduri la 2 sau 3 puncte de elevele lui Miroslav Popov, dar Chastity Reed şi mai apoi Sasa Cadjo reuşesc să îşi menţină echipa la conducere, în timp ce Annemarie Părău închide tabela la 77 - 72 cu 2 secunde înainte de final. 

Pentru partida retur de sâmbătă seară, CSU Alba Iulia speră să le poată folosi şi pe cele două jucătoare americane întârziate din cauza condiţiilor meteo din Statele Unite şi astfel apărarea avantajului de 5 puncte să fie mai uşoară. Dacă arădencele vor să-şi răzbune prima înfrângere a acestui sezon după un şir de 17 victorii, antrenorul Jose Araujo va trebui să gândească o strategie de a desface apărarea adversă şi de a creşte procentajul aruncărilor.

Remarcatele partidei: Destiny Williams (20 puncte, 13 recuperări), Donica Cosby (18 puncte, 3 recuperări, 3 intercepţii) şi Laura Broomfield (8 puncte, 13 recuperări) de la oaspete, respectiv Sasa Cadjo (17 puncte, 8 recuperări), Chadijah Whittington (10 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive) şi Annemarie Părău (14 puncte, 6 pase decisive) de la învingătoare.

Deşi nu se reflectă fidel în statistici, prestaţia Larisei Toma mai ales pe fază defensivă a fost hotărâtoare în stabilirea învingătoarei. Pe lângă cele 8 puncte, 7 recuperări şi 5 capace administrate, veterana din Cetatea Unirii a deviat numeroase pase destinate pivoţilor arădeni, pase care dacă ar fi fost recepţionate se puteau transforma uşor în puncte marcate de galben-albastre. Impactul apărării prestate de Larisa este redat de indicativul +/- care pe perioada în care s-a aflat pe parchet este de +23 pentru echipa din Alba.

O menţiune specială merită şi Jence Rhoads pentru prestaţia din ultimele 15 minute când a reuşit să înscrie 13 puncte. Dacă ar fi fost mai precisă în prima jumătate a meciului e foarte probabil să fi asistat la un alt deznodământ al partidei.

*sursă foto: Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!