Stiri Cupa României Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad învinge greu Timișoara

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
05.10.2014

LNBF Etapa II

61-47

15-18; 21-12; 12-13; 13-4 

3-0 Statistica 0-2

În pofida diferenţei clare de obiective între cele două grupări şi a lotului mai valoros, cel puţin pe hârtie, în favoarea arădencelor, timp de trei sferturi partida nu a avut o învingătoare clară, desprinderea decisivă a gazdelor având loc de-abia în ultimul act. Din ambele tabere au lipsit câteva jucătoare dacă la bănăţence nu au putut evolua Ştefan şi Jovovic, Jose Araujo nu a contat pe Engelman, Nagy, Manea şi Plouffe.

Elevele lui Ljubomir Kolarovic încep mai bine partida. Diana Moraru înscrie două coşuri de 3 puncte iar după 5 minute tabela indică un neverosimil 2 - 10 în favoarea oaspetelor. Araujo solicită timp de odihnă şi în 2 minute Aradul egalează graţie punctelor înscrise de Meighan Simmons. De aici se merge cap-la-cap dar tot timişorencele sunt cele care se regăsesc surprinzător la conducere după primele 10 minute: 15-18 în urma coşului înscris de Bilijana Pesovic.

Timisioreancă la origine dar jucând în culorile Aradului, Adela Mercea egalează după o recuperare ofensivă urmată de un coş cu fault şi libera suplimentară transformată. Suzana Milovanovic iese la rampă şi duce scorul la 27 - 18 înainte de jumătatea celei de-a două perioade. Ecartul creşte la 10 puncte dar bănăţencele nu se dau bătute şi revin în joc. Pesovic strânge la 34 - 30 dar Fussel mai transformă 2 libere şi la pauză mare gazdele conduc 36-30.

Amfitrioanele încep mai bine a doua jumătate a întâlnirii având în Simmons şi Milovanovic gurile de tun, ultima reuşind o execuţie de efect: o voleibalare după pasa primită de la Laura Broomfield. La fel ca şi în sfertul anterior, când diferenţa ajunge la 10 puncte timişorencele revin în joc şi se apropie periculos la 46 - 43 după coşul marcat de sub panou de aceeaşi Diana Moraru. Urmează o perioadă de secete sub ambele panouri, Simmons fiind singura care mai înscrie în această secvenţă şi cu 10 minute înainte de final ecartul e doar de 5 lungimi: 48 - 43.

Ultimele 10 minute sunt la discreţia gazdelor şi consfinţesc o victorie obţinută cu greu. Alina Crăciun se luptă la limita regulamentului pentru orice minge, Chassidy Fussel pătrunde ca prin brânză prin apărarea bănăţencelor şi diferenţa creşte din nou la 10 puncte. Kolarevic solicită timp de odihna dar oaspetele mai reuşesc doar două coşuri din acţiune până la final, acestea fiind marcate de Pesovic şi Erak. Alina Crăciun închide tabela printr-un semicârlig spectaculos şi gazdele câştigă meritat deşi mai greu decât o arată scorul.

De remarcat că tehnicianul ex-iugoslav a protestat în dese rânduri la deciziile arbitrilor, deşi acestea nu au influenţat rezultatul întâlnirii iar omologul său de pe banca Aradului, vădit nemulţumit de jocul elevelor sale le-a ţinut într-o mini şedinţă la mijlocul terenului înainte de a le permite să salute publicul în obişnuitul tur de onoare.

Principalele realizatoare au fost: Bilijana Pesovic (19 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepţii), Nataşa Krnjetin (10 puncte, 9 recuperări, 3 intercepţii) şi Diana Moraru (8 puncte, 2 recuperări, 2 intercepţii) pentru Timişoara, respectiv Suzana Milovanovic (21 puncte, 8 recuperări), Meighan Simmons (14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) şi Chassidy Fussel (11 puncte, 10 recuperări) pentru amfitrioane.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!