Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj învinge pe terenul Rapidului după un joc echilibrat în manșa tur din cupă

Universitatea Cluj învinge pe terenul Rapidului după un joc echilibrat în manșa tur din cupă

Rapid București și Universitatea Cluj au oferit o dispută echilibrată în prima manșă a turului inaugural din Cupa României la baschet feminin. Scorul a fost 62-67, pe sferturi: 19-20, 13-10, 18-19, 13-18. Cea mai mare diferență a fost de 8 puncte pentru gazde, în sfertul trei, dar acestea au marcat un singur punct în ultimele patru minute și clujencele au răspuns cu un run de 8 puncte, decisiv. King a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte, în double-double la învingătoare.

În primul 5 al Rapidului au intrat Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad și Sonia Cazacu. Universitatea Cluj a început meciul cu Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford. De remarcat că alb-negrele apar doar cu 8 jucătoare pe statistică.

Stănici a deschis scorul, iar Burlakova și Cazacu au dus scorul la 5-0. Ford a marcat primele puncte ale oaspetelor și Cazacu a făcut 7-4. Au urmat aproape două minute în care nu s-a înscris, iar Kilin și Vlad reușeau primele triple. Au urmat alte două minute fără coș, oprite de liberele lui Neagu. Bejan, Burlakova și Stănici le-au desprins din nou pe bucureștence, 16-9 în minutul 8. Alb-negrele au marcat ultimele șase puncte ale sfertului, prin King și Ford, iar scorul primei pauze a fost 19-20.

Ford și Stănici au înscris primele în sfertul doi. Gazdele au avut mai mult de două minute fără coș, dar au profitat că clujencele n-au înscris timp de patru minute și au trecut la conducere pe mâna lui Burlakova, Lupusavei și Stănici. S-a înscris puțin la intrarea în a doua parte a perioadei de joc și Rapidul s-a dus la 32-26 după tripla lui Stănici. Din nou finalul sfertului a fost fără coș pentru alb-vișinii, iar King a transformat patru libere, pentru 32-30 la pauza mare.

Cazacu și Vlad au scuturat plasa de la distanță după revenirea de la vestiare și au pus cea mai mare diferență pe tabelă, 38-30. King a înscris 7 puncte în două minute și-a păstrat echipa aproape, la 40-37. Kilin (cu două triple) și King au dus din nou avantajul în tabăra vizitatoare, 44-45 în minutul 27, profitândă că gazdele au avut aproape cinci minute fără coș din acțiune. Stănici, de la libere, și Cazacu au dus din nou Rapidul în față, iar Fota a egalat din spatele semicercului. La ultima pauză scorul a fost 50-49.

King înscria primele puncte din sfertul patru și Cuatu ducea scorul la 53-51, de la linia de fault. Oaspetele reveneau la conducere pe mâna lui King și Boloni, dar Stănici, Vlad și Cuatu făceau 62-59, de la linia de fault. Au urmat aproape patru minute fără coș pentru bucureștence și un run de 8 puncte pentru clujence. Kilin (de afară), King și Fota au marcat punctele decisive și avantajul oaspetelor era de 5 puncte cu mai puțin de 20 de secunde rămase din joc. Doar Cuatu a mai pus un punct pe tabelă până la final și meciul s-a încheiat cu scorul de 63-67.

Mariah King a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte, în double-double pentru învingătoare cu 19 recuperări, dar și 6 mingi pierdute. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Kilin 14 puncte (6 pase decisive), Ford 10 puncte (6 recuperări, 5 pase decisive), B. Fota 6 puncte (6 recuperări), Neagu 2 puncte (8 recuperări), Boloni 2 puncte și Fleșer 1.

Florina Stănici (Diaconu) a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte, plus 9 recuperări și 5 turnovers. Pentru Rapid au mai înscris: Cazacu 11 puncte, Burlakova 10 puncte (6 recuperări), Vlad 10 puncte, Cuatu 8 puncte (6 recuperări), Lupusavei 6 puncte și Bejan 2.

Universitatea a făcut diferența din spațiul de trei secunde, cu 32 de puncte față de 10. A fost o diferență importantă și la recuperare, 51-39 pentru oaspete. Alb-negrele au încheiat partida cu 31% la șuturile din acțiune (21/66), marcând de 16 ori din semicerc, de 5 ori de la distanță și de 20 de ori de la linia de fault. Rapidul a avut 28% reușite din acțiune (17/59), cu 13 coșuri de două puncte, 4 de afară și 25 de libere transformate.

Returul va fi peste o săptămână la Cluj-Napoca. Până atunci alb-negrele primesc sâmbătă vizita lui BC Sirius Târgu Mureș, iar Rapidul joacă duminică acasă cu CSM Târgoviște.

*foto: u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!