Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj își ia revanșa cu ACS KSE Târgu Secuiesc cu o victorie clară în retur

Universitatea Cluj își ia revanșa cu ACS KSE Târgu Secuiesc cu o victorie clară în retur

Universitatea Cluj-Napoca a câștigat clar acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc în etapa a 7-a din grupa Vest a LNBF. Scorul a fost 75-45, pe sferturi: 28-12, 6-16, 14-7, 27-10. A fost a 3-a victorie a alb-negrelor pe propriul teren în acest campionat, după ce au început cu un run de 8 puncte și au condus până la final. Oaspetele s-au apropiat la 9 puncte în startul sfertului patru, dar au avut multe minute fără coș și gazdele s-au distanțat la un maxim de 31 de puncte. Cele două echipe se întâlnesc și săptămâna viitoare, în cupă.

Universitatea Cluj a început meciul cu Tunde Kilin, Andreea Fleșer, Mariah King (revenită în teren după ce n-a jucat în ultimele două runde), Alexandra Uiuiu și Artavia Ford. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în primul 5 pe Jade Vega, Hanna Holinka Miklos, Kinga Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley.

Ford și Fleșer (cu prima triplă a meciului) le-au dus pe gazde la 8-0 în debutul jocului. Vega (cu o liberă din două) a marcat primul punct al oaspetelor după două minute, iar Holinka Miklos semna prima lor triplă și le apropia la șase lungimi. King a dublat avantajul după o reușită de afară și un coș cu fault. Alb-albastrele au avut alte două minute fără coș, iar Ford, Fleșer și Fota au mărit diferența la 17 puncte. La prima pauză scorul era 28-12.

Sfertul doi a început cu multe ratări, Vega marcând prima după aproape trei minute, de la linia de fault. Mobley a adăugat 7 puncte pe tabelă și la jumătatea perioadei de joc scorul era 28-21. King a înscris primul coș al clujencelor în sfertul doi după mai mult de șase minute și Ford le-a dus pe alb-negre la +11. Ambele echipe au avut peste două minute fără punct spre finalul sfertului. Czimbalmos și Mobley le-au apropiat pe oaspete la șase puncte, iar King și Debreczi făceau 34-28, scorul cu care s-a mers la vestiare.

În startul reprizei secunde au fost ratări de ambele părți, iar Fleșer punea primele puncte pe tabelă după o triplă cu fault, 38-28. Mobley a transformat o liberă, pentru primul punct al covăsnencelor în acest sfert. Gazdele s-au dus la +15 după patru puncte înscrise de Ford la trecerea în a doua parte a perioadei de joc, iar în finalul acesteia s-a marcat puțin, astfel că la ultima pauză scorul era 48-35.

Mobley și-a apropiat echipa la 9 lungimi în startul sfertului patru, dar au urmat peste patru minute fără coș pentru vizitatoare. Clujencele au avut un run de 13 puncte (9 King) și s-au dus la 61-39. Holinka Miklos a înscris pentru alb-albastre, dar au urmat din nou peste două minute fără punct pentru acestea. Alb-negrele au continuat să se distanțeze, având un avans maxim de 31 de puncte în penultimul minut. Scorul final a fost 75-45 și „U” obține a 5-a victorie în campionat, în timp ce covăsnencele sunt la a 3-a înfrângere.

Mariah King a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Ford 22 de puncte (8 recuperări), Fleșer 10 puncte, B. Fota 6 punce (6 recuperări), Neagu 5 puncte și Stoica 3.

Kayla Mobley a fost cea mai bună marcatoare a învinselor, cu 24 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 8 puncte, Vega 5, Czimbalmos 3 puncte (6 recuperări), Debreczi 2 puncte (5 recuperări), Danalache 2 puncte și Lenart 1.

ACS KSE Târgu Secuiesc rămâne momentan pe primul loc în grupa Vest cu 13 puncte (5 victorii/3 înfrângeri), având un meci în plus față de urmăritoare. Universitatea Cluj urcă provizoriu pe locul doi, cu 12 puncte (5/2), dar CSM Satu Mare poate să depășească ambele echipe după meciul de sâmbătă, cu ultima clasată.

Universitatea Cluj-Napoca și ACS KSE Târgu Secuiesc se întâlnesc și în următorul lor meci oficial, peste fix o săptămână. Tot la Horia Demian va fi meciul din turul doi al Cupei României, miercuri 11 decembrie. În următoarea etapă de campionat, programată în 14 decembrie, „U” va juca în deplasare la Târgu Mureș , iar ACS KSE Târgu Secuiesc primește vizita lui CSM Satu Mare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!