Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj își prezintă miercuri lotul într-un meci aniversar de centenar

Universitatea Cluj își prezintă miercuri lotul într-un meci aniversar de centenar

Clubul Sportiv Universitatea Cluj aniversează 100 de ani de la înființare și diversele secții au organizat evenimente pentru marcarea acestui eveniment. Echipa de baschet feminin a Universității aniversează cei 100 de ani ai clubului printr-un meci amical la care va întâlni CS BC Sirius Târgu Mureș. Partida se dispută miercuri, de la ora 18, la Sala Horia Demian. Cu 10 minute înainte de startul jocului va avea loc prezentarea lotului lui CS „U” Cluj pentru sezonul 2019-2020.

Clubul Sportiv Universitatea Cluj aniversează 100 de ani de la înființare. În prezent are peste 20 de secții la sporturi individuale sau de echipă. Printre acestea se numără secția de baschet feminin și cea de baschet masculin. Conform site-ului oficial, u-cluj.ro, secția de baschet feminin a fost înființată în 1947. Primele două titluri ale Clujului la baschet feminin au fost câștigate sub titulatura de Știința, în 1953 și 1954.

Universitatea Cluj a fost forța dominantă a baschetului feminin românesc în anii '80 și începutul anilor '90, când a câștigat 12 titluri în perioada 1981-1993, zece fiind consecutive, din 1984 până în 1993. Nicolae Martin a condus echipa spre 11 dintre aceste titluri, la multe avându-l alături pe Horia Pop. Alb-negrele s-au remarcat și în Cupa Campionilor Europeni, în care au ajuns în grupe și au reușit victorii importante, inclusiv în fața deținătoarei trofeului la acea vreme, Primigi Vicenza. Conform site-ului clubului, sunt 15 jucătoare care au câștigat cel puțin 5 titluri naționale cu alb-negrele. Virginia Popa este lideră cu 11, Aurora Dragoș are 10, Gabriela Kiss-Badiu și Ildiko Manasses au câte 9, Delia Dragoste are 8, Tunde Enyedi, D. Moroșan, Simona Morar-Mușat și Georgiana Geleriu câte 7, Paula Misăilă, Carmen Costanasiu și Anca Serbanoiu au câte 6, iar cu câte 5 titluri apar Madgalena Pall, Svetlana Simion și Ioana Cocârlan. Ultima finală de campionat disputată de Universitatea Cluj a fost cea din 2017, pierdută cu Sepsi SIC.

În acest moment Universitatea Cluj trece printr-o nouă perioadă de schimbări atât la nivelul managementului secției de baschet feminin, cât și la nivelul băncii tehnice și a lotului. La fel ca în vara trecută, alb-negrele au un nou antrenor. Giannis Koukos este cel care va sta pe banca clujeană în acest sezon. Lotul a suferit multe modificări. Două foste componente ale Universității s-au întors la echipă în această vară. Tunde Kilin, nepoata lui Tunde Enyedi, a revenit la „U” după opt ani, iar Teodora Neagu după doi. Printre noutăți se numără și americanca Artavia Ford.

Lotul cu care „U” Cluj va aborda sezonul 2019-2020 va fi prezentat înainte de amicalul aniversar de centenar, miercuri 25 septembrie, de la ora 17:50 la Sala Horia Demian. Conform site-ului clubului, cei prezenți la meci vor putea achiziționa abonamentele pentru noul sezon competițional la prețul special de 100 de lei.

Partida cu CS BC Sirius Târgu Mureș începe de la ora 18:00. Cele două echipe sunt colege de grupă în prima fază a LNBF. Primul meci între cele două în grupa Vest va avea loc în 19 octombrie, tot la Cluj-Napoca.

*foto: u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!