Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj-Napoca a învins clar pe BC Sirius Târgu Mureș

Valentin Todea

Valentin Todea
30.09.2016

”U” Cluj și Sirius Târgu Mureș și-au dat întâlnire în primul meci din noul sezon al LNBF, unul adjudecat de gazdele de la Universitatea cu scorul de 79-45 (29-21, 23-10, 10-8, 17-6).

Dragan Petricevic a trimis în teren un prim cinci format din Adriane Ross, Taneisha Harrison, Gabriela Irimia, Andra Mandache și Shanece McKinney, în timp ce echipa vizitatoare a replicat cu Tear`a Laudermill, Alina Pop, Cherise Daniel, Lauren Gregory și Teonia McCune.

Combatantele au mers cap la cap în primele minute ale jocului, clujencele desprinzându-ne la 5 lungimi prin McKinney, 12-7. Ulterior, Sirius a trecut la conducere după liberele transformate de Daniel, 12-13. Irimia a transformat de două ori de la mare distanță pentru ca tabela să indice 22-17, fiind completată de Ross din apropiere, 24-19. Laudermill și-a adus echipa la 3 puncte în spate după un lay-up, 24-21, în timp ce Ross a închis tabela după primul sfert cu un buzzer beater din afara semicercului.

La reluare, Andra Mandache a trecut în rolul principal, marcând două coșuri consecutive pentru 33-23. Coechipiera sa, Medley, a reacționat cu o reușită de la mare distanță după cele 2 puncte reușite de Pop, iar astfel scorul devenea 36-25. Bianca Voica a mărit diferența cu un coș din spatele arcului de cerc, 39-25. Gazdele au continuat să domine jocul iar Chelsea Davis a făcut 44-25 după ce a executat un three-point play. Lauren Gregory de la Târgu Mureș a înscris de lângă panou pentru 50-29, pauza mare venind la scorul de 52-31 după lay-up-ul reușit de masivul pivot McKinney.

Vizitatoarele au avut o perioadă bună de joc în startul sfertului trei, Gregory marcând de la semi-distanță pentru 54-37. Medley a rupt definitiv jocul cu o reușită de 3 puncte, 60-37. Mandache a închis penultimul act din pasa jucătoarei amintite anterior, 62-39. Avantajul consistent înregistrat până atunci de alb-negre a făcut ca în ultimele zece minute să nu se mai poată schimba nimic, iar Universitatea obține o victorie confortabilă.

Chelsea Davis a fost cea mai bună baschetbalistă de la ”U” Cluj, aceastea înregistrând 19 puncte, 9 recuperări, o intercepție și două capace, fiind urmată îndeaproape de către Andra Mandache cu 16 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive.

De la Siriu Târgu Mureș s-a remarcat Tear`a Laudermill cu 13 puncte, 2 recuperări și 4 intercepții, în timp ce Teonia McCune a bifat 12 puncte, 6 recuperări, o intercepție și 2 capace.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!