Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj-Napoca obține prima victorie a sezonului, în fața Rapidului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.10.2014

74-76
1-5 Fișa meciului 1-4

Universitatea Cluj-Napoca a bifat primul succes în actuala stagiune al Ligii Naționale de Baschet Feminin după ce a învins în deplasare pe Rapid București. Ardelencele au învins la capătul unui meci foarte echilibrat care a fost decis în ultimul minut.

Primul sfert al partidei a fost unul în care ambele echipe au măsurat puterile adversarului. Totuși, Universitatea a fost echipa care a stat mereu la conducere în primele 10 minute ale partidei. Ardelencele au și câștigat primul act cu scorul 23-20. Sfertul secund a fost cu totul diferit. Echipa gazdă a preluat inițiativa și s-au instalat la conducere. Clujencele nu au pierdut însă contactul și a rămas aproape pe tabelă de Rapid. Un parțial de 21-14 în sfertul doi, Rapid a intrat la cabine după 20 de minute, cu un avantaj de 4 puncte, scor 41-37.

Elevele lui Florin Covaciu ieșit extrem de motivate de la cabine și au făcut un sfert trei foarte bun. Clujencele au preluat conducerea și și-au creat un avantaj chiar și de 9 puncte. Raluca Bejan a încheiat perfect sfertul pentru Rapid, și a făcut ca diferența dintre cele două combatante să fie de doar 3 puncte înaintea ultimului act, scorul 57-60. În ultimul sfert cele două echipe au mers umăr la umăr. Rapid a aprins partida cu mai puțin de 4 minute rămase de joc după ce aceiași Raluca Bejan a dus scorul la 71-66. Gavrilă, Puthof King, și Kassongo au ajutat Universitatea să restabilească egalitatea la 73. Au urmat două minute fără coș marcat. În ultimul minut de joc, Emese Gal, jucătoarea Universității a marcat un coș de 3 puncte și a aruncat partida în aer. Raluca Bejan a beneficiat de două libere, din care a marcat numai una. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil iar Universitatea Cluj-Napoca s-a impus în fața Rapidului cu scorul 76-74.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!