Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj-Napoca se impune și în partida cu Phoenix Constanța

Universitatea Cluj-Napoca se impune și în partida cu Phoenix Constanța

CS Universitatea Cluj-Napoca a obținut trei victorii din tot atâtea meciuri în grupa B din Cupa României. Clujencele au trecut în ultima partidă de Phoenix CSU Simona Halep Constanța cu scorul de 67-60 (15-18, 16-21, 19-8, 17-13).

”Studentele” au început bine confruntarea din Arena de Baschet și au condus cu 4-8 și 6-10. Vați a înscris de la mare distanță pentru 9-10, dar Campbell a dus scorul la 9-12. Constănțencele au trecut la conducere prin reușita americancei Denia Davis Stewart, 13-12, iar Stoica a răspuns din afara semicercului, 16-15. Bianca Fota a înscris ultimul coș al primului sfert, 18-15.

În actul doi, Timbilla și Uiuiu au readus Clujul în avantaj, 18-19, iar Nikki McDonald a dus scorul la 22-19. Campbell a marcat din spatele arcului de cerc, 24-27, însă elevele lui Carmin Popa au încheiat prima repriză în avantaj după mai multe acțiuni reușite. Astfel, Denisa Fota a stabilit scorul primei reprize după un coș de la mare distanță, 39-31.

Clujul a dat semnalul revenirii odată cu startul sfertului trei. Uiuiu a egalat scorul de pe tabelă, 39-39, însă Constanța nu s-a lăsat mai prejos iar Vați a punctat din spatele semicercului, 44-39. Campbell a răspuns prin același procedeu, 44-42, iar Bianca Voica (Constanța) și Bianca Stoica (Cluj) au dus scorul la 47-47 prin reușite de la 3 puncte. Alexandra Uiuiu a marcat de afară pentru a-i da echipei sale un avantaj de 3 puncte înaintea ultimelor zece minute, 47-50.

În sfertul patru lucrurile au fost destul de echilibrate, jucătoarele în alb-negru reușind să obțină victoria pe final. Cu cinci minute rămase, Andreea Beldian a înscris din spatele arcului de cerc, 55-56, iar Polacek a marcat de la semi-distanță pentru 58-60. Aceeași baschetbalistă a transformat o aruncare din afara semicercului, 58-63, cu 47 secunde până la final. Au urmat faulturi care le-au trimis pe clujence la linia de libere, acolo unde Campbell și Uiuiu au aruncat fără greșeală.

Korine Campbell a fost cea mai bună marcatoare de la ”U” Cluj cu 24 de puncte (12 recuperări), urmată de Timbilla cu 12 puncte (12 recuperări). 

Bianca Fota s-a evidențiat pentru Phoenix cu 13 puncte, iar Denisa Vați a avut 12 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!