Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj se impune, în prelungiri, pe terenul Rapidului în LNBF

Universitatea Cluj se impune, în prelungiri, pe terenul Rapidului în LNBF

CS Universitatea Cluj-Napoca a câștigat pe terenul lui CS Rapid București, scor 65-59, după o repriză de prelungiri, într-un meci jucat sâmbătă (29.01) în deschiderea etapei a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Giuleștencele au avut un prim 5 alcătuit din Stănici Diaconu, Cazacu, Călin, Kelemen Radin și Bejan, iar Clujul a replicat prin Johnson, Boloni, Uiuiu, Al Ash Hab și Rubin.

Rapidul a debutat excelent, cu 6-0 și n-a primit coș în primele trei minute ale întâlnirii, până la reușita lui Mihășan. Uiuiu și Mihășan au ținut diferența la o singură posesie (9-7), de unde Valentina Călin și Florina Stănici Diaconu le-au dus pe giuleștence la 13-7, iar spre finalul sfertului inaugural Gabriela Vlad și-a transformat și libera suplimentară, scorul acestui parțial stabilindu-l Uiuiu, 18-13.

După ce în primele 10 minute n-au pierdut deloc posesia, rapidistele au început să greșească, în același timp scăzând și procentajele la nivelul aruncărilor. Rus a adus Clujul la 20-17, detaliu cu care Stănici Diaconu n-a fost de acord și a scuturat plasa de două ori de la distanță, 26-17. Universitatea Cluj a replicat cu un run de 9-0, triplele lui Uiuiu, Rubin și Boloni egalând situația, pentru ca la vestiare să se intre cu 28-26 pentru Rapid, ultimul coș fiind reușit de Bejan.

Ambele echipe stăteau cu 25% din acțiune, „U” Cluj dovedindu-se mai bună la nivelul recuperărilor (32-21), dar ardelencele au irosit mai multe posesii până la pauză (9-5). O singură sportivă a marcat peste 10 puncte, Florina Stănici Diaconu având 5/13 din acțiune în prima repriză, cu 50% de la distanță.

Clujul a egalat situația de câteva ori, Stănici Diaconu venind cu răspunsul (36-33) și Rapid se menținea la conducere. Mai mult, gazdele au pus două posesii între la 42-37, iar după time-out-ul cerut de vizitatoare s-a ajuns la +7 pe tabelă, de unde Boloni și Uiuiu au strâns ecartul la patru puncte, 44-40. Ultimele atacuri ale sfertului al treilea n-au adus noi reușite, scorul menținându-se același în favoarea Rapidului.

Giuleștencele, conduse din teren de experimentata Stănici Diaconu, au ajuns să conducă cu 52-44 în sfertul al patrulea, ecartul de trei posesii menținându-se pentru mai multe atacuri. De la 58-51, Universitatea Cluj a pus șapte puncte la rând pe tabelă în decurs de două minute și Mihășan a egalat situația, 58-58. Ardelencele și-au irosit ultimele încercări și n-au putut încheia partida, meciul ducându-se în prelungiri.

Un singur punct a reușit să marcheze Rapidul (59-58), Universitatea Cluj terminând meciul cu o serie de 7-0 și Uiuiu a stabilit scorul final, 65-59 pentru ardelence, care au controlat repriza de prelungiri.

Clujul trece la 6-7 bilanț în campionat și primește etapa viitoare vizita lui KSE Târgu Secuiesc, în vreme ce Rapidul încasează a opta înfrângere la rând (2-13 bilanț) și va juca pe terenul Agronomiei București.

Alexandra Uiuiu a fost la un pas de double-double pentru învingătoare (23 de puncte, 9 recuperări), urmată de Taneka Rubin (15 puncte, 14 recuperări) și Bianca Mihășan (11 puncte, 5 recuperări). Florina Stănici Diaconu a fost însă MVP-ul partidei, cu 34 de puncte (5/10 de la distanță) și 7 recuperări pentru Rapid.

*foto: arhivă Brădeanu Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!