Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj trece în turul secund al cupei după o nouă victorie cu Rapidul

Universitatea Cluj trece în turul secund al cupei după o nouă victorie cu Rapidul

Universitatea Cluj-Napoca s-a calificat în turul doi al Cupei României la baschet feminin cu o dublă victorie în fața Rapidului. Returul de pe terenul alb-negrelor s-a încheiat cu o diferență mai mare, scor 77-55, pe sferturi: 18-20, 19-15, 22-9, 18-11. Ford și King au încheiat în double-double pentru învingătoare.  

Universitatea Cluj-Napoca pornea cu un avans de patru puncte după ce s-a impus în deplasare cu 67-63 și a început returul în formula Tunde Kilin, Bianca Fota, Andreea Fleșer, Mariah King și Artavia Ford. Rapid București a răspuns cu Natalia Burlakova, Teodora Manea, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad.

Burlakova a deschis scorul, iar King a marcat primele patru puncte ale gazdelor. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere până la finalul sfertului, fără ca diferența să depășească trei puncte. Scorul primei pauze a fost 18-20. Bejan a înscris prima în sfertul secund și a pus pe tabelă cel mai mare ecart al oaspetelor, de patru puncte. Ford le-a dus pe gazde din nou în față, dar diferența nu a depășit patru puncte. La pauza mare tabela arăta 37-35.

Universitatea a deschis repriza secundă cu opt puncte la rând, oaspetele au înscris un singur punct în primele trei minute după revenirea de la vestiare și alb-negrele s-au distanțat la 49-36. În două rânduri bucureștencele s-au apropiat la 10 puncte și clujencele s-au dus din nou la 15 în față. La ultima pauză tabela arăta 59-44. Gazdele au avut din nou un început mai bun de sfert și s-au distanțat la 21 de puncte, profitând că Rapidul n-a înscris în primele trei minute ale perioadei de joc. Cea mai mare diferență s-a înregistrat la jumătatea sfertului, la 73-48. Oaspetele s-au apropiat doar până la 18 lungimi, iar scorul final a fost 77-55. Diferența s-a făcut sub panou, cu 65 de recuperări în dreptul gazdelor și 41 la oaspete, iar la puncte înscrise din căciulă scorul a fost 40-26.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte (4x3) pentru învinse, plus 9 recuperări, 7 pase decisive, 6 turnovers și 6 intercepții. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 11 puncte, Manea 10 puncte (8 recuperări), Lupusavei 4 puncte, Bejan 3 și Vlad 2 puncte.

Artavia Ford și Mariah King au încheiat în double-double pentru învingătoare, cu 20 de puncte și 17 recuperări, respectiv 18 puncte și 12 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: B. Fota 12 puncte (5 intercepții), Kilin 7 puncte (9 pase decisive), Neagu 6 puncte (5 recuperări), Stoica 5 puncte, Boloni 4, D. Fota 3 și Fleșer 2 puncte (9 recuperări, 5 assist-uri, 6 turnovers).

Universitatea Cluj trece în turul doi după o dublă victorie și își va afla adversara luni, 28 octombrie. Meciurile din faza a doua sunt programate pentru decembrie și ianuarie, iar final 4-ul va fi în februarie.

*foto: Bradeanu Phorography / u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii