Stiri Cupa României Feminin

Universitatea CSM Oradea trece la pas de CSȘ Craiova

Marius Petri

Marius Petri
15.03.2014

LNBF

Etapa a XXV-a

101 - 46

Arena "Antonio Alexe"

8-17 Fișa meciului 1-24

Într-un duel din zona inferioară a clasamentului, “U” CSM Oradea a câștigat cu scorul de 101-46 partida disputată în compania celor de la SCM CSȘ Craiova. Înfruntarea dintre ocupanta locului 11 în LNBF și ultima clasată a contat pentru etapa a XXV-a din această stagiune și s-a desfășurat în Arena “Antonio Alexe”.

Echipa bihoreană a preluat cârma jocului încă de la primul fluier, reușind să se distanțeze la 10 puncte, 12-2, la doar trei minute de la debutul partidei. Craiova a avut parte de un prim sfert dezastruos, pe care l-a încheiat cu doar 9 puncte. Astfel, prima secvență a fost adjudecată clar de către gazde cu scorul de 31-9, orădencele luând o opțiune serioasă în privința victoriei.

Prima jumătate a sfertului secund se desfășoară în aceeași manieră, formația pregătită de Adriana Niculescu mărind ecartul până la 31 de puncte, 42-11. Datorită acestei diferențe liniștitoare, gazdele se relaxează și marchează doar de două ori în ultimele 5 minute ale primei reprize, facilitând misiunea trupei din Bănie de a reduce din handicap. Astfel, craiovencele câștigă sfertul cu 17-15, însă scorul pauzei indică 46-26 pentru gazde.

După un început în care cele două combatante merg cap la cap, echipa orădeană revine la atitudinea din primele 10 minute și înscrie aproape la fiecare fază, în vreme ce oltencele marchează doar de două ori în ultimele 6 minute ale sfertului. În ultima secvență a meciului se intră cu scorul de 67-36 și problema echipei câștigătoare pare rezolvată. Ultimele 10 minute sunt fără istoric, Oradea impunându-se cu un parțial de 34-10 care duce diferența finală la 55 de puncte, 101-46.

Cu 25 de puncte, 9 mingi culese de sub panou și 5 pase decisive, Shuanda Ashford a fost cea mai bună jucătoare a partidei. În tabăra gazdă, două jucătoare (Price – 17p, 11r, 4p.d. și Johnson – 14p, 16r, 4p.d.) au încheiat meciul în double-double, în vreme ce Alexandra Chis s-a remarcat prin 17 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri.

De partea cealaltă, cu doar 9 baschetbaliste pe foaie de joc, Craiova s-a bazat în principal pe aportul Andreei Olteanu, care a înregistrat 10 puncte și 9 recuperări. Contribuții importante pentru formația din Bănie au mai adus Irina Borș (12 puncte, 4 recuperări) și Janina Ninu, autoare a 11 recuperări, 2 recuperări și 2 assist-uri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!