Stiri Cupa României Feminin

Victorie muncită pentru SCM Timișoara pe terenul Lagunei București

Victorie muncită pentru SCM Timișoara pe terenul Lagunei București

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a reușit să obțină a doua victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, scor 83-76 pe terenul Lagunei București în cadrul conferinței B. „Leii din Banat” au șase meciuri câștigate la rând în toate competițiile în care sunt înscriși.

Laguna: Blondin, Aukstilkalnis, Stăncuț, Saunders, Odagiu

Timișoara: Djokovic, Năsturescu, Gajic, Kesar, Lazar

După ce „rechinii” au deschis scorul cu tripla lui Stăncuț, Timișoara a replicat cu un run de 7-0 și avantajul creștea la cinci puncte (13-8) după liberele împărțite ale lui McClellan. Blondin și Phevadzde au fost următorii marcatori pentru Laguna, nou-promovata revenind la conducere după o serie de cinci puncte la rând din partea gruzinului, 16-15. S-a mers cap la cap în ultimele două minute ale sfertului inaugural, tripla lui Mirkovic ajutând Timișoara să termine parțialul cu 24-21.

Laguna Sharks venea la un punct în spate prin layup-ul lui Phevadze (26-25) și tot el a egalat situația câteva zeci de secunde mai târziu, pentru ca Maticiuc să puncteze din spatele arcului de cerc pentru Timișoara, 30-27. Bănățenii au pus două posesii între pentru puțin timp, Aukstilkalnis și Blondin scuturând plasa de la distanță și Laguna revenea la conducere cu trei minute până la pauză, 38-35. Timișoara a prins un run de 9-0 datorită căruia conducea la pauză, cele două echipe intrând la cabine cu 46-39 în favoarea alb-violeților.

În premieră diferența a devenit una formată din două cifre la 52-41, Gajic refăcând ulterior ecartul de patru posesii la 55-45. Laguna a început să se apropie treptat, mai întâi la 55-51, apoi Mâinea a înscris de la distanță (57-54) și cu reușitele lui Blondin, respectiv Phevadze bucureștenii treceau în față, sor 58-57. Saunders a marcat ultimele puncte din sfertul trei, de la linia de fault și Laguna Sharks avea 60-57 după un run de 15-2 în decurs de cinci minute.

Three-point play-ul lui Mirkovic a restabilit egalitatea, Timișoara conducând apoi cu 64-62. Saunders și Blondin au ajutat-o pe Laguna să întoarcă (67-66), Gajic în primă fază, apoi Djokovic și Kesar de la libere au făcut 73-70 pentru timișoreni. S-au pus trei posesii între cu layup-ul lui Năsturescu (79-72), Laguna încercând o ultimă revenire pentru ca la final McClellan să închidă meciul la 83-76 pentru oaspeți.

Timișoara are meci în Alpe Adria Cup în prima parte a săptămânii viitoare, cu Spisski Ryteri, iar Laguna București se va deplasa pe terenul lui Dinamo București în LNBM.

Ilija Djokovic (16 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții), Nikola Gajic (15 puncte, 10 recuperări, 4 assist-uri) și Adam Mirkovic (14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) au fost liderii oaspeților.

Trevor Blondin (20 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Alexandre Phevadze (19 puncte, 9 recuperări) s-au remarcat din tabăra Lagunei.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!