Stiri Cupa României Feminin

Vlad Helgiu: „Doar în astfel de meciuri jucătoarele autohtone pot prinde încredere și crește valoric”

Baschet .ro

Baschet .ro
04.11.2019

Vlad Helgiu: „Doar în astfel de meciuri jucătoarele autohtone pot prinde încredere și crește valoric”

Universitatea Cluj-Napoca a obținut a 4-a victorie consecutivă în toate competițiile după ce s-a impus, luni seară, în deplasare pe terenul FCC ICIM Arad, scor 64-62. Mariah King a fost principala marcatoare a clujencelor cu 21 de puncte și 12 recuperări în timp ce Artavia Ford a terminat și ea în double-double cu 18 puncte și 13 recuperări.

La scurt timp după fluierul de final al partidei, președintele secției de baschet feminin a Universității a avut numai cuvinte de laudă la adresa fetelor sale și a staff-ului tehnic. Vlad Helgiu a declarat că numai în astfel de meciuri sportivele autohtone pot crește din punct de vedere valoric.

În primul rând doresc să le felicit pe fete pentru felul în care au luptat în această seară, au dat totul pe teren și au reușit o victorie importantă la Arad unde Universitatea nu a mai câștigat de doi ani de zile. A fost un meci greu, echilibrat, s-a jucat de la egal la egal până în ultimele secunde, dar fetele noastre au fost mai lucide pe final și au venit acasă cu două puncte. Avem o echipă foarte tânără. De exemplu Bianca Stoica, sportivă formată de antrenorul Lucian Negru de la Sibiu, are 18 ani împliniți și a petrecut pe teren 17 minute și a făcut-o foarte bine, a și punctat de la distanță. Media de vârstă a fetelor ce au intrat pe teren este de 23 de ani, de aceea victoria este cu atât mai valoroasă. Consider că doar în astfel de meciuri jucătoarele românce pot prinde încredere și pot crește din punct de vedere valoric și aici contribuie din plin staff-ul tehnic pe care doresc să-l felicit pentru modul în care a pregătit acest meci, cu toate că resursele au fost oarecum limitate.

Întrebat dacă este mulțumit de modul în care a debutat noul proiect al Universității Cluj, Helgiu a afirmat că echipa are nevoie de mai mult sprijin pe plan local.

Pot spune că este un început de sezon promițător pentru noi, însă avem nevoie de mai mult sprijin pe plan local pentru a menține la acest nivel proiectul. Deocamdată nu am avut foarte mult succes în ceea ce înseamnă atragerea de sponsori, poate rezultatele din ultima perioadă vor convinge mediul privat să investească și în sexul frumos, în baschetul feminin, mai ales că Cluj-Napoca este un oraș prielnic sportului. Sperăm să atragem mai mulți sponsori în perioada următoare.

Următorul meci pentru Universitatea Cluj-Napoca va avea loc pe 24 noiembrie, la liderul seriei din Vest, CSM Satu Mare.

Captură foto: TVR Cluj

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii