Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Două victorii împotriva lui Galatasaray sunt uimitoare pentru acest sezon!”

Zoran Mikes: „Două victorii împotriva lui Galatasaray sunt uimitoare pentru acest sezon!”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 78-70 pe terenul lui Galatasaray Istanbul și și-a asigurat prezența în play-off-ul EuroCup Women cu o etapă înainte de încheierea fazei grupelor. Antrenorul covăsnencelor, Zoran Mikes, a declarat după meci că este mândru de echipă pentru o victorie uimitoare și o mare surpriză, dar și că elevele sale au controlat jocul și după un început mai puțin bun.

Galatasaray a condus cu 7-2 în primele minute, dar campioana României a preluat controlul grație celor 30 de puncte înscrise în primul sfert, față de 23. Alb-verzile s-au distanțat la un avans maxim de 13 puncte și au reușit să controleze finalul, când gazdele se apropiau la 5 puncte.

„O victorie istorică pentru noi! Ca antrenor pot fi mândru de joc, mental am fost foarte bine pregătiți pentru acest joc, fetele au răspuns foarte bine încă de la început. Primul sfert a fost o mare execuție ofensivă, dar nici nu le-am permis să atace, ne-a fost un pic frică de acel început, dar, în general, am controlat întregul joc. Ceea ce nu am controlat au fost câteva situații pe final, dar cred că și în acel moment am controlat jocul, astfel încât să nu poată câștiga.

Sunt cu adevărat mândru de echipă și cred că aceasta este o victorie uimitoare pentru club, pentru noi, pentru fanii noștri, dar cred că este o victorie grozavă și o mare surpriză și în lumea baschetului feminin. Nu foarte multe persoane se așteptau la acest lucru”, a declarat Zoran Mikes după meci, conform weradio.ro.

Tehnicianul lui Sepsi a vorbit din nou despre fanii care au făcut deplasarea la Istanbul și se gândește deja la următoarele partide după a doua victorie stagională cu fosta câștigătoare a Euroligii și EuroCup, în două rânduri.

„Sunt mândru de fanii care au venit aici să ne sprijine și pentru cei care ne urmăreau de acasă. Este o victorie frumoasă, o amintire frumoasă, dar trebuie să ne pregătim pentru următorul meci din campionat și cel cu Lulea și nu vrem să ne oprim aici. Vrem să jucăm bine și în runda următoare. Cu siguranță cu această victorie am mers mai departe în EuroCup și sunt foarte mândru că am obţinut această calificare cu o rundă înainte de final. Două victorii împotriva lui Galatasaray sunt uimitoare pentru acest sezon!”, a concluzionat tehnicianul campioanei României.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează două meciuri acasă, unul în campionat cu Phoenix Știința Constanța (sâmbătă de la 19:30 la Sala Kati Szabo) și ultimul din faza grupelor EuroCup cu Lulea BBK (joi de la 19:00 la Sepsi Arena). Alb-verzile sunt calificate în play-off-ul competiției europene indiferent de rezultatele din ultima etapă, dar o victorie le-ar ajuta să intre în faza eliminatorie de pe o poziție mai bună.

*foto: Miska Brigitta

1 comentariu la aceasta stire:
  • TSIC :

    Felicitari
    Rezultat rasunator pentru baschetul feminin romanesc ! SEPSI SIC a demonstrat ca departe este cea mai buna echipa de baschet din campionatul nostru ! Felicitari fetelor si exceptionalului antrenor.

    cu 4 ani în urmă (28.11.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!