Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Jocul acesta e foarte important și vom da tot. Sunt sigur că putem să câștigăm acasă”

Zoran Mikes: „Jocul acesta e foarte important și vom da tot. Sunt sigur că putem să câștigăm acasă”

Campioana României primește în această seară vizita liderului grupei E din EuroCup Women, Artego Bydgoszcz. Formația poloneză este singura care a învins pe ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în acest sezon, în prima etapă din grupă. Alb-verzile au obținut după aceea două victorii și pot trece pe primul loc dacă se impun în această seară. Antrenorul covăsnencelor, Zoran Mikes, a vorbit despre meciul cu polonezele într-o conferință de presă.

În tur Artego s-a impus acasă cu 72-67 după ce a condus și la 20 de puncte, iar Sepsi a reușit un ultim sfert foarte bun, prin care a revenit în meci și ar fi putut chiar să se impună.

„Primul meci pe care l-am jucat cu Artego este în mintea mea. Parcă au fost două reprize diferite. În prima repriză am jucat rău, iar în a doua am jucat destul de bine, de fapt în ultimul sfert am jucat bine. Cred că asta ne-a dat încredere pentru cele două meciuri pe care le-am jucat după. Avem și acum această încredere. Trebuie să profităm dacă Shante Evans (n.r. trecută și pe la Sepsi) nu va juca. În primul meci nu am profitat, dar a fost în condiții speciale, fiind primul. Cred că după alte două meciuri vom fi mai pregătiți, cred că vom fi mai deștepți și vom profita de absența ei”, a declarat Zoran Mikes la conferința de presă din ziua premergătoare partidei.

Sepsi a suferit la capitolul omogenitate în primul joc din grupă, după ce Shae Kelley se alăturase de puțin timp echipei.

„Cred că putem să jucăm bine contra lor. La primul meci Shae Kelley ni se alăturase cu 2 zile înainte. Sunt sigur că la acel joc nu știa nici măcar jumătate din numele colegelor, dar tot a putut să ne ajute (n.r. a avut 14 puncte, 4 recuperări și 3 turnovers în 29 de minute). Cred că acum, după trei săptămâni, suntem mult mai buni. Contra lui Galatasaray am arătat că suntem mai buni. Nu am jucat foarte bine în Suedia, dar am fost capabili să câștigăm, ceea ce este caracteristic echipelor bune. Sper că vom fi capabili să câștigăm cu un joc bun și cu suportul fanilor.

Este meciul care poate să ne deschidă multe oportunități, putem să ne apropiem de calificarea din grupe. Dar este departe să ne gândim la asta, după acest joc urmează pauza pentru naționale. Trebuie să abordăm meci cu meci. Jocul acesta este foarte important și vom da cu siguranță tot ce putem, fizic, mental, tactic să câștigăm. Nu este un adversar ușor, dar sunt sigur că putem să câștigăm acasă”, a adăugat tehnicianul lui Sepsi. Acesta își dorește publicul aproape pentru o nouă victorie.

„Fanii să facă acel tip de atmosferă... Nu să se gândească la nume, cum erau Galatasaray sau Olympiakos. Artego este în acest moment echipa din fruntea clasamentului. Să ne susțină nu doar din cauza adversarului, ci pentru noi. Avem nevoie de acea susținere. Împreună suntem de 3 ori mai puternici, așa că dacă vor veni în număr mare, ceea ce cred că se va întâmpla mâine, șansele noastre vor crește foarte mult”.

Antrenorul campioanei României a făcut o paralelă între situația de acum din grupa E și cea din urmă cu două sezoane, când alb-verzile au reușit să treacă în play-off. Atunci covăsnencele nu au avut un parcurs atât de bun în turul fazei grupelor, dar au avansat.

„Înainte să înceapă sezonul de EuroCup speram să fim într-o situație asemănătoare ca acum doi ani, cu două victorii la rând și că vom lupta până în ultima etapă să avansăm din grupă. Cred că suntem într-o poziție similară acum și este bine. Grupa noastră pare să fie destul de puternică.

Artego pare o echipă foarte bună, în acest moment este pe locul secund în campionatul Poloniei, care este foarte puternic. Prima este Gdynia, fără înfrângere, joacă în Euroligă. Galatasaray are 2 înfrângeri în grupa noastră, dar în campionatul turc nu a pierdut vreun joc. Au câștigat ultimul meci cu o echipă de Euroligă (n.r. Cukurova). Este un rezultat foarte bun pentru noi că avem 2 victorii în această fază a competiției”, a mai spus Zoran Mikes.

Primele două din fiecare grupă avansează în faza eliminatorie. Li se vor alătura și cele mai bune două echipe care se clasează pe locul 3 în fiecare conferință. Sepsi va trece pe primul loc  în grupa E dacă învinge în această seară pe Artego la mai mult de cinci puncte.

„Am reușit deja ceva istoric în acest an, am bătut pe Galatasaray, câștigătoare de EuroCup și Euroligă. Clubul n-a mai făcut așa ceva. Ar fi un rezultat istoric și să ajungem în fruntea grupei din EuroCup. Nu simt că acest tip de presiune ar fi o problemă. Este o presiune care te provoacă, este bine să o ai, când ai presiune înseamnă că ești bun. Echipele slabe nu au presiune, echipele bune pot să o simtă. Este minunat să ai această provocare, să poți fi pe primul loc în grupă după acest joc. Nu înseamnă încă nimic, trebuie să mai jucăm și după aceea.

Nu trebuie să facem predicții, trebuie să mergem pe teren să jucăm 40 de minute și să câștigăm, acesta este scopul pentru mâine. Prioritatea este acest meci, să fim concentrați, să jucăm tare, cu energie bună. Galatasaray va face totul să încerce să avanseze. Nici una din aceste echipe care se luptă pentru un loc în faza următoare nu este sigură că va avansa, dar au șanse să treacă chiar și de pe locul 3”, a adăugat antrenorul bosniac.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Artego Bydgoszcz se dispută astăzi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Înainte de partida din runda a 4-a din EuroCup, Sepsi Arena va găzdui și un joc din grupa a doua valorică din Liga Națională de Baschet Masculin. De la ora 16:00 CSM VSKC Miercurea Ciuc joacă cu CSM Sighetu Marmației.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!