Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Jucăm cel mai bun baschet și sper să continuăm tot așa”

Paul Olar

Paul Olar
24.03.2016

ACS Sepsi SIC a debutat cu dreptul în finala Ligii Naționale de baschet feminin. Gruparea din județul Covasna a surclasat miercuri seara pe CSU Alba Iulia, scor 82-57.

La finalul disputei, Total Baschet a stat de vorbă cu Zoran Mikes. Antrenorul vede în prestația fetelor sale o roadă a muncii depuse pe parcursul întregii stagiuni, una în care Sepsi a cedat doar două încleștări.

Domnule Mikes, cum a fost meciul?

Cred că startul jocului a fost foarte important. Noi am început bine, am controlat partida în permanență. Sunt fericit, mai ales că jocul inaugural este important. Contează să începi bine o serie, după ce ai în spate un sezon în care ai muncit la capacitate maximă. Înveți să profiți de avantajul terenului propriu și asta s-a văzut și miercuri seara. Este 1-0, așa că vom fi pregătiți pentru partida de joi.

Credeți că problemele de efectiv de la Alba-Iulia au constituit un avantaj?

Consider că trebuie să ne gândim doar la punctele noastre forte. Această poveste nu a fost una plăcută, însă noi profităm de orice avantaj și să mergem până la capăt.

Sepsi a oferit o prestație convingătoare miercuri seara. Pornește formația dumneavoastră cu prima șansă la câștigarea campionatului?

Chiar și înainte de finală, noi am demonstrat ce putem. Baschetul este unul dintre cele mai exacte sporturi. Nu e ca și la fotbal, când un jucător marchează un gol, iar ulterior toată echipa se apără. Aici, fiecare echipă are 24 de secunde la dispoziție să se apere sau să atace. Noi am arătat ce putem, jucăm cel mai bun baschet și sper să continuăm tot așa și în celelalte meciuri din finală.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!