Stiri Cupa României Feminin

Zoran Mikes: „Trebuie să găsim echilibrul dintre motivație și calm”

Zoran Mikes: „Trebuie să găsim echilibrul dintre motivație și calm”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă astăzi, de la ora 18:30, pe terenul lui Galatasaray Istanbul în penultima etapă din faza grupelor EuroCup Women. Pentru alb-verzi va fi ultima deplasare în grupa E și va avea alături câteva zeci de fani care au mers la Istanbul. Antrenorul campioanei României, Zoran Mikes, a prefațat meciul cu formația aflată la egalitate cu Sepsi.

„Eu, personal, privesc meciul cu Galatasaray de parcă sunt doar 40 de minute simple de baschet. Singura noastră obligație este să acționăm împreună ca o echipă, să fim susținători, să punem inima pe teren și să avem capul sus, să jucăm mândri și să ne respectăm pe noi înșine. Vom juca cu ambiție și, în același timp, trebuie să fim raționali. Trebuie să găsim echilibrul dintre motivație și calm, acest lucru va fi foarte important. Cred că le tratăm cu respect, dar, de asemenea, trebuie să ne tratăm pe noi cu respect.

Dacă văd echipa noastră jucând colectiv, ajutându-se reciproc și jucându cu inima și caracter, voi fi deja foarte mândru. Unele detalii mici, chiar și inspirația individuală, pot fi foarte influente în timpul jocului. Cred că ne-am antrenat bine în condițiile pe care le-am avut după pauză pentru echipele naționale și că ne vom bucura de joc”, a declarat Zoran Mikes pentru pagina de facebook a clubului.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are soarta calificării în propriile mâini în acest moment. Alb-verzile sunt pe doi în grupa E, cu 6 puncte, la egalitate cu Galatasaray, dar în fața turcoaicelor grație rezultatului din tur, 78-62.

„Suntem binecuvântați să fim în această situație să luptăm pentru a avansa dintr-o grupă, evident, foarte puternică în EuroCup Women. A juca împotriva lui Galatasaray la Istanbul este, cu siguranță, în același timp o binecuvântare și o provocare. Mai avem încă două jocuri în grupa noastră, avem șansele noastre de a avansa și la cum arată, vom urmări această șansă până în ultima secundă a ultimului joc din grupa noastră”, a adăugat Zoran Mikes.

Tehnicianul campioanei a vorbit și despre fanii care vor fi alături de echipă la Istanbul.

„Suntem fericiți că un grup de fani ai noștri vin să ne susțină și îi salutăm. Le dorim călătorie în siguranță și am doar un mare respect pentru ei. Desigur, știm și că mulți dintre suporterii noștri încearcă să ne privească jocurile acasă și toți ne oferă energie suplimentară, așa că sper că acest lucru ne va ajuta să jucăm foarte bine”, a concluzionat Zoran Mikes.

Galatasaray Istanbul și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc astăzi, de la ora 18:30 (19:30 ora locală) la Ahmet Comert Sports Hall din Istanbul. Vor arbitra Ivana Ivanovic (din Serbia), Miroslav Tomov (Bulgaria) și Mladen Lucic (Muntenegru), iar comisar va fi Vasiliki Beskaki (Grecia).

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!