Final 1 2 3 4 T
Voluntari 23 14 21 17 75
BCM U 19 23 14 18 74
  • Cupa României Masculin
  • Final 8
  • Sferturi de finală
  • 06.03.2021
  • 11:45
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Podar Bogdan
  • Arbitri secundari: Nicolae Dragoş, Raşoga Şerban
  • Comisar: Bedir Sefer
  • BT Arena
  • 10 spectatori

CSO Voluntari reușește o victorie dramatică în primul meci din Final Eight-ul Cupei României

CSO Voluntari a reușit o calificare dramatică în semifinalele Cupei României, după o victorie cu 75-74, în fața celor de la BCM U FC Argeș Pitești. 

CSO Voluntari a început meciul în formula Badiu, Joseph, Hickey, Moldoveanu și Barro. Piteștiul îi are în primul cinci pe Gheorghe, Măciucă, Jeremic, Bishop și Jevtovic. 

Fără Borovnjak pe parchet, Voluntariul și-a îngreunat misiunea după ce Ouszy Barro a comis două faulturi în primele 80 de secunde. Ilfovenii au deschis un avantaj de cinci puncte (8-3), dar argeșenii au revenit printr-un and-one al lui Tudor Gheorghe și un coș de 3 puncte al lui Măciucă (12-11). Hickey și Djuric au readus Voluntariul la un avantaj de cinci puncte (20-15). Radu Voinescu l-a agasat apoi pe

Hickey și a scos un fault tehnic și a transformat două libere. Vlad Moldoveanu a scos apoi un fault pe aruncare de 3 puncte, grație căruia a stabilit scorul primului sfert la 23-19.

Zarko Djuric a deschis sfertul secund cu încă un coș de 3 puncte. La 28-21 pentru Voluntari, argeșenii au marcat două coșuri de 3 consecutive, prin Jeremic și Măciucă pentru ca Jevtovic să îi aducă în avantaj de la linia de fault. Finalul primei reprize a aparținut tot argeșenilor, care au marcat pe sirena pe finalul celor 20 de minute, prin Gary Talton și au intrat în a doua repriză cu un avantaj de cinci puncte (42-37). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Voluntari a început la timona partidei, cu Hickey egalând la 42. După mai multe reușite ale lui Joseph și Hickey, Voluntari a reușit un run de 12-2 (49-44), forțându-l pe Tudor Costescu să ceară time-out. Jevtovic a semnalat revenirea piteștenilor, cu un capac superb la Hickey. Ilfovenii au reușit apoi o fază superbă, pornită de la o fentă a lui Hickey și terminată cu pasa decisiva a lui Vlad Moldoveanu pentru Ouszy Barro (55-48). Tudor Gheorghe a mai semnat un coș de 3 puncte, iar Voluntari păstra un avantaj de numai 2 puncte la intrarea în sfertul decisiv (58-56).

[ad]

Tony Bishop a deschis sfertul decisiv cu două coșuri, inclusiv un dunk fulgerător. De altfel, argeșenii au început sfertul trei cu 11 puncte consecutive. Dunkul lui Barro a rupt seria adversarilor (60-67). După un alley-oop ratat de Măciucă, Badiu a înscris de 3 la celălalt panou (68-71). Gheorghe a răspuns însă cu un pump-fake spectaculos din zero grade. În ultimul minut Marcu Badiu a scos un assist spectaculos pentru Barro, care a reușit un and-one și a adus Voluntariul la 2 puncte (72-74). Malcolm Lee a scos apoi trei libere pe ultimul atac, cu 1,7 secunde rămase  de jucat, pe care a și reușit să le marcheze (75-74). Nikola Jevtovic a ratat aruncarea pe sirenă iar Voluntariul a reușit in extremis calificarea în semifinalele Cupei. 

Anthony Hickey a fost principalul marcator al ilfovenilor, cu 16 puncte, Ouszy Barro a marcat 14 puncte cu 8 recuperări, în timp ce Vlad Moldoveanu și Devoe Joseph câte 11 puncte fiecare. De partea cealaltă Tudor Gheorghe a marcat 15 puncte, Mladen Jeremic și Tony Bishop câte 14 puncte. 

CSO Voluntari își va afla adversara după meciul dintre CSA Steaua și SCM U Craiova. 

*foto: Sabin Malisevschi