Final 1 2 3 4 T
Voluntari 23 14 21 17 75
BCM U 19 23 14 18 74
  • Cupa României Masculin
  • Final 8
  • Sferturi de finală
  • 06.03.2021
  • 11:45
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Podar Bogdan
  • Arbitri secundari: Nicolae Dragoş, Raşoga Şerban
  • Comisar: Bedir Sefer
  • BT Arena
  • 10 spectatori

CSO Voluntari și BCM U Pitești deschid Final 8-ul Cupei României

Petre O. Pavel
05.03.2021

Mâine, 6 martie, de la ora 11:45, CSO Voluntari și BCM U FC Argeș Pitești se vor confrunta în primul sfert de finală din cadrul Turneului Final 8 al Cupei României găzduit de BTarena din Cluj-Napoca. 

CSO Voluntari a ajuns în această fază a competiției după ce a terminat pe locul 2 în Grupa C, grupă din care au mai făcut parte BC CSU Sibiu (câștigătoarea grupei), SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu. Echipa antrenată de Sașa Ocokoljic a dispus de BC CSU Sibiu și CSM Târgu Jiu, dar a cedat la limită prima partidă din cadrul competiției, cea împotriva lui SCM Timișoara, 87-85. 

De partea cealaltă, BCM U Pitești a terminat pe locul 2 în Grupa A după ce a câștigat partidele cu CSM Galați și CS Dinamo București și a pierdut partida cu U-BT Cluj-Napoca, câștigătoarea grupei.

Din punct de vedere statistic, putem remarca faptul că echipa din Voluntari este echipa cu cea mai mare medie de puncte înscrise pe meci în Cupa României (95,0 pct), competiție în care este obligatorie utilizarea a doi jucători români pe tot parcursul jocului.

[ad]

În LNBM, ambele echipe au 9/4 la general. Argeșenii au câștigat confruntarea directă disputată chiar în Sala Gabriela Szabo din Voluntari cu scorul de 81 la 80 la capătul unei partide decise de un coș reușit de internaționalul român Tudor Gheorghe. Totuși, în ceea ce îi privește pe cei doi antrenori, Ocokoljic îl conduce pe Costescu cu scorul de 5-2 la capitolul întâlnirilor direct, conform bazei de date a siteului baschet.ro. 

CSO Voluntari va aborda Final 8-ul Cupei României fără pivotul Dejan Borovnjak, accidentat la gleznă la unul dintre antrenamentele echipei. În tabăra lui BCM U Pitești îl putem trece la indisponibilități pe Gary Talton, jucător ce a suferit o accidentare gravă în luna decembrie a anului 2020. Deși, cel mai probabil, Talton nu va putea fi recuperat până la startul Final 8-ului, Dragoș Axinte, baschetbalist U23 ce poate fi extrem de util în rotația gândită de Costescu pentru Cupa României, a revenit în angrenajul echipe după o serie de probleme medicale ce l-au ținut departe de parchet aproape 4 luni. În primul turneu al Cupei României, baschetbalistul de 18 ani a adunat medii statistice de 4,7 puncte, 1,3 recuperări și 0,7 pase decisive în 15:19 minute petrecute în medie pe teren. 

Partida dintre cele două formații, o partidă ce are potențialul să fie una extrem de atractivă, va fi transmisă în direct de posturile de televiziune DigiSport și Look Sport marți, 6 martie, de la ora 11:45. 

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești