Stiri Juniori U15 Feminin

Echipe la un pas de titlu: BC Mureș (2012/2013)

Echipe la un pas de titlu: BC Mureș (2012/2013)

După ce competițiile baschetbalistice au fost oprite de pandemia de Coivd-19, site-ul nostru începea o serie de articole în care au fost prezentate echipe cu un parcurs de excepție în Liga Națională de Baschet Masculin și care au fost aproape de titlu.

Dacă primele două echipe au fost Gaz Metan Mediaș (2010/2011) și BC Timișoara (2011/2012), acum a venit rândul lui  BC Mureș (2012/2013). Echipa ardeleană a jucat finala LNBM, pierdută în fața lui CSU Asesoft Ploiești, după un sezon regulat în care a acumulat un record de 23 de victorii și 7 înfrângeri. Lotul lui BC Mureș din acea stagiune avea următoare componență:

Fundași: Matija Ceskovic, Branko Cuic, Baczo Balasz, Adrian Oprea
Extreme: Andrija Ciric, Vaidotas Peciukas, Liviu Dumitru
Pivoți: Ousmane Barro, Dan Păltinișanu, Damjan Kandic, Cristian Jakab

Antrenorul principal al lui BC Mureș în acea stagiune era Srecko Sekulovic, un antrenor sârb care a făcut carieră atât în România cât și în țara vecină, Ungaria. Sekulovic a mai antrenat la Atomeromu Paks, Falco Szombathely, Alba Fehervar și PVSK Pecs. În țara natală, tehnicianul sârb le-a pregătit pe Nis și Vrsac iar Târgu Mureș a petrecut trei sezoane și jumătate.

BC Mureș a avut un sezon regulat remarcabil în care a înregistrat 23 de victorii și 7 înfrângeri. Mureșenii terminau cu același bilanț ca CSM Oradea și CSU Asesoft Ploiești. Clasamentul final o regăsea pe BC Mureș pe prima poziție.

În prima rundă de playoff, BC Mureș s-a duelat cu CSM București. Mureșenii au câștigat primele două meciuri de pe teren propriu dar în meciul 3 au suferit o înfrângere în care au primit 105 puncte. Totuși, aveau să încheie seria în Capitală.

În semifinale a dat peste Gaz Metan Mediaș, o echipă care venea cu aspirații înalte, după o campanie europeană reușită. A fost însă o serie fără istoric, pe care BC Mureș a câștigat-o cu un categoric 3-0 la general.

Marea provocare a venit în finală, unde pe BC Mureș a dat peste CSU Asesoft Ploeiști. Trupa lui Sekulovic a început perfect ultimul act al campionatului și a câștigat cu 91-81, un prim meci în care Ciric a marcat 24 de puncte iar Ceskovic 24. Meciul secund a fost unul echilibrat dar câștigat de ploieșteni cu scorul de 83-78, după ce Cătălin reușea un meci cu 15 puncte și 15 recuperări. Meciul trei a adus o victorie mai mult decât categorică pentru BC Mureș la Brazi, acolo unde își juca Asesoft meciurile de pe teren propriu, scor 90-63. Ploieștenii au egalat seria după meciul 4. În meciul 5 presiunea a fost prea mare pentru BC Mureș, care în eventualitatea unui succes era la un pas de titlu. Asesoft a jucat acel joc după un parțial de 44-33 în repriza secundă. Finala a fost închisă de Alhaji Mohammed. În meciul 6, jucătorul Asesoftului, care ulterior ajungea și la Mureș, a terminat 38 de puncte și a facilitat victoria în fața lui BC Mureș cu scorul de 83-76.

Sezonul 2012/2013 a fost primul în care BC Mureș a erupt și a emis pretenții la titluri. Ciric, Ceskovic și Peciukas erau trei jucători care marcau cu mare ușurință, în timp ce Barro și Păltinișanu erau doi pivoți extrem de puternici. La fel ca în celelalte cazuri prezentate până acum, „ghinionul” mureșenilor s-a numit CSU Asesoft Ploiești.

foto: sporpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!