Stiri Juniori U15 Feminin

FRB a emis un comunicat despre incidentele de la Oradea: „Nu au legătură cu spiritul de fair-play”

FRB a emis un comunicat despre incidentele de la Oradea: „Nu au legătură cu spiritul de fair-play”

Federația Română de Baschet a anunțat vineri seara deciziile Comisiei Centrale de Disciplină în legătură cu evenimentele care au avut loc în 18 martie, la Oradea Arena, în timpul confruntării dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

La o săptămână după acel joc, Federația Română de Baschet a emis și un comunicat prin care condamnă incidentele care au avut loc în sala de la Oradea. Iată care este comunicatul publicat pe site-ul oficial al FRB:

„Federația Română de Baschet manifestă toleranță zero și condamnă orice fel de incidente sau situații conflictuale cu violența fizică sau verbală petrecute atât pe terenul de sport, cât și în afara acestuia, acestea fiind sancționate prin regulamentele FRB și prin intermediul comisiilor de specialitate independente.

Toleranță zero este manifestată și față de structurile afiliate si participantii la activitatea baschetbalistică din România care, prin acțiunile manifestate sau declarațiile și comunicatele transmise în spațiul public, presă sau social media, denigrează imaginea FR Baschet, a adversarilor sau a altor structuri sportive.

Incidentele regretabile petrecute la meciul găzduit de Oradea Arena, între echipele CSM CSU Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, nu au legătură cu spiritul de fair-play, care ar trebui sa primeze pe terenul de baschet, astfel încât situația conflictuală a fost înaintată spre analiză și judecare Comisiei Centrale de Disciplină și Etică Sportivă.

Conform Statutului FRB, Comisia Centrală de Disciplină și Etică Sportivă este o comisie jurisdicțională și independentă, formată din președintele Elena Ionică, cadru universitar de excepție si care este și Președintele Comisiei de Etică a Cercetării din cadrul Universității din Bucureşti, precum și din membrii Ecaterina Savu și Mihai Caraion, doi foști mari sportivi, componenți ai naționalelor României, de o probitate morală recunoscută în familia baschetului românesc.

După ce au studiat toate rapoartele oficiale, probele video și au primit punctele de vedere ale părților implicate, Comisia Centrală de Disciplină și Etică Sportivă a analizat și a decis în ședința din data de 24.03.2023 mai multe sancțiuni, care au fost deja comunicate celor două cluburi implicate și postate pe site-ul oficial FR Baschet.

Incidentele petrecute în afara terenului de baschet au intrat in atentia reprezentantilor Jandarmeriei Bihor. În ce privește aceste evenimente, FR Baschet așteaptă decizia organelor abilitate de ancheta.

Federația Română de Baschet va înainta cazul și către Comisia Națională de Acțiune Împotriva Violenței în Sport, pentru a fi analizat, in conformitate cu Legea 4/2008, cu modificările și completările ulterioare ale acesteia.

In plus, in cadrul primei ședințe a Consiliului Director vor fi analizate propuneri de completare a Regulamentului de Etică și Disciplină Sportivă, astfel ca, în cazul unor noi abateri (recidivă), în funcție de gravitatea faptei, cei implicați să fie suspendați și să își piardă dreptul de a participa la competiții organizate de FR Baschet.”

*foto: frbaschet.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Oradea 69 :

    Elena Ionică
    Aș intreba-o pe doamna președintă a comisiei de etică a Universității București unde e etica la sancțiunile date? Teoretic, dănsa ar fi un etalon al eticii? Să nu ne mirăm că nu suntem respectați în lume!!! Într-o țară civilizată altfel de fapte nu se judecau o săptămână și nu se postau noaptea ca... concluziile comisiei.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Nail him up!
    Orice comisie, din vremuri vechi și pînă azi, are un singur rol: să dea o decizie și apoi s-o bată-n cuie: "Nail him up!" Restul sunt discuții...

    cu 1 an în urmă (26.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    probitate morala
    prin aceasta decizie si-au probat moralitatea cu virf si indesat
    bravo tot asa domnilor si doamnelor
    RUSINEEEE

    cu 1 an în urmă (27.03.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    reactie intarziata
    cam inutila si rece atitudinea federatiei

    cu 1 an în urmă (31.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!