Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Karel Guzman, Radovan Markovic și Nikola Markovic au fost suspendați

Karel Guzman, Radovan Markovic și Nikola Markovic au fost suspendați

Pe site-ul Federației Române de Baschet a apărut aseară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, decizia comisiei centrale de disciplină în legătură cu evenimentele de la duelul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca, din 18 martie.

Mai exact, cele două cluburi au fost sancționate financiar, iar Karel Guzman (U-BT Cluj-Napoca), Radovan Markovic (CSM Oradea) și Nikola Markovic (CSM Oradea) au fost atât sancționați financiar, cât și suspendați pentru câteva etape.

Iată cum arată decizia Federației Române de Baschet:

Decizia nr. 11/24.03.2023

Aplicarea prevederilor art 12.1.1, lit. a), din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca, cu suspendare pentru 4 etape și penalitate sportivă în cuantum de 1.500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art 12.1.4 lit. a) din Regulamentul de Disciplină, și sancționarea sportivului Karel Guzman Abreu legitimat la clubul ACS U-BT Cluj-Napoca cu penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. b), și sancționarea antrenorului secund al clubului sportiv CSM Oradea, Radovan Markovic, cu suspendare pentru 3 etape și o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 12.1.1 lit. a), și sancționarea sportivului, Nikola Markovic cu suspendare pentru 2 etape, și o penalitate sportivă în cuantum de 1.000 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină și sancționarea CSM Oradea cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Aplicarea prevederilor art. 23.8. litera b) din Regulamentul General de Organizare a Competițiilor de Baschet, coroborat cu art. 12.1.3 litera a) din Regulamentul de Disciplină și sancționarea CS U-BT Cluj-Napoca cu amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet).

Cu drept de contestare la Comisia de Apel, conform art. 23.8 din Regulamentul de Disciplină, în termen de 3 zile de la momentul comunicării deciziei motivate. Hotărârile CCDES nesupuse apelului rămân definitive.”

Iată cum arată programul celor două formații în următoarea perioadă:

CSM CSU Oradea - 25.03 vs. CS Rapid București, 29.03 vs. CSU Sibiu, 01.04 vs. SCM U Craiova, 07.04 vs. U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca* - 26.03 vs. CS Dinamo București, 01.04 vs. CSM Constanța, 04.04 vs. CSO Voluntari, 07.04 vs. CSM CSU Oradea

*Karel Guzman nu a evoluat în duelul cu SCM Timișoara de vineri, 24 martie, nefiind trecut pe foaia de joc.

Citiți și:

Karel Guzman a fost eliminat în sfertul al doilea al confruntării cu CSM Oradea

U-BT Cluj-Napoca va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Karel Guzman

Update. Karel Guzman nu are dosar penal, întrucât asta nu intră în atribuțiile Jandarmeriei

Karel Guzman, reacție după incidentele de ieri: „Comportamentul meu a fost inacceptabil”

CSM Oradea a emis un comunicat în legătură cu Karel Guzman: „Are un întreg istoric de comportament violent”

Karel Guzman va rămâne la U-BT Cluj-Napoca: „Aleg să fiu alături de el”

*foto: Photos by Arman Noemi/Facebook

43 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    Nedreptate
    Propun ca UBT să conteste decizia, să-i reducă suspendarea lui Guzman. Până la urmă, bietul băiat, n-a omorât sau măcar rănit pe nimeni, încă. Iar lui Markovic, antrenorul, să-i mai pună pentru că a intervenit în rutina jucătorului cerându-i să sprinteze doar în jumătatea lui de teren, provocându-i traume emoționale. Iremediabile, se pare. Evident că in luarea acestei decizii nu a contat că unul dintre principalii sponsori ai judecătorului și judecatului e același. În România nu suntem obișnuiți cu imparțialitatea asta.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Bătaia e ruptă din rai
    Cu echidistanță, cu înțelepciune solomonică și cu o vedere de tip "big picture", s-a luat verdictul. Proba decisivă a adus-o domnul Cuic (model comportamental), cel care a prezentat Comisiei dovada că El Macete avea tot dreptul să-i dea un pălmoc peste mufă lui Marcovic și apoi să facă instrucție cu pumnii și cu ranga, pentru că asta i-o cere sloganul lui, slogan tatuat pe mușchiul lui sfincter: "La lucha se rompe desde el paraiso", adică mai pe șleau "bătaia e ruptă din rai", slogat preluat imediat de Silvă în vestiarul clujului și devenit literă de lege în acest final de sezon. În concluzie: avem o decizie corectă, avem încredere în măsurile federației, să fie baschet, dar să nu uităm că la lucha se rompe desde el paraiso!

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • clopotaru:

      verdictele se dau nu se iau
      Am doua curiozitati dar ma astept sa raman cu ele:
      1. Cum ai ajuns tu sa citesti pe sfincterul lui Guzman?
      2. Tu inca mai crezi in corectitudinea federatiei, in inteligenta ta si in “palmocul” dat lui Morcovic? Toate 3 sunt inchipuite, imi pare rau sa iti zdrobesc visul.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Video
      https://youtube.com/watch?v=Q0hruH-Jlx0&feature=shares
      Daca asta e lovitura inchipuita atunci asa sa iti ajute sa iei tu de la viata, numa inchipuite dinastea.
      Chiar ai impresia ca toata lumea e oarba si proasta?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • Rapid București Bruce :

    Stima noastră
    Stima noastră și mândria, FRB-ul, România. Toată lumea pe picior de egalitate. Toți au fost de vină în egala măsură. Bat-o vina de treabă. Bine, nu cu ranga.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • clopotaru:

      matematica frate
      Oare cum ai calculat de ti-a iesit egalitate?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      @clopotaru
      Ti-ai dat si tu seama ca decizia e in favoarea Clujului, de aia esti mirat ca nu a iesit egalitate.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • Kevin42/ :

    Titlu moderat de admin
    Da, și Silvășan când ia băgat mâna in gât la Radovan Markovic nu l-ați suspendat și am mai văzut camentari ca cum karel ranga nu ar trebui suspendat, da dar voi nu ați văzut când a mers după ranga afara sa îl atace pe markovic noroc cu stipanovik sa arunci cu mingea spre tribune sa lovești majoretă. De Silvășan nici nu mai zic la sfârșit de meci sa mergi si bagi mâna in gât la Radovan și tot la sfârșitul meciului sa ameninți echipa ca la Cluj o ne rupă picioarele și sunt multe când Kuzman provoacă și la începutul meciului și in timpul meciului etc …

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • clopotaru:

      cica de Silvasan nici nu mai zic
      ai zis de fapt de doua ori de Silvasan :-)) oare ce servesti inainte de sa comentezi aici?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Daca am numarat bine
    Guzman - 4 etape, 2500 EUR
    U-BT = 2500 EUR
    CSM Oradea = 2500 EUR + 2000 de la jucatori si 3+2 etape.

    Nu sunt bun la matematica, dar ceva nu da bine. Ma astepam sa-l suspende si pe Rade si Nikola cate o etapa si sa incasam o amenda, dar 4 etape pentru ranga in sala versus 3 si 2 etape pentru provocare sau injurii, FEREASCA DUMNEZEU. Practic iesim mai sifonati decat am intrat, ma mir ca n-au impartit o etapa si pentru club sa jucam un meci fara suporteri, ca am adresat injurii jucatorilor echipei adverse. Asa ceva, doar in Romania, FEREASCA DUMNEZEU.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • metropolitul:

      Echitabil
      E ok. Lovitura de imagine suferita de cluj e mult mai mare decat omul cu ranga in urma acestei decizii. Poa sa ia 10 campionate la rand. Au mai fost si altii...si nimeni nu le mai pomeneste numele. Sincer eu as trage tare sa jucam finala si nu m-as prezenta. Cateodata locul 2 e mai important. Institutiile mizerabile din Romania

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Vinovații fără vină
    Rareori îmi este dat să văd o decizie disciplinară corectă în România, poate că nici nu le prea caut (sunt mai la îndemână cele greșite) însă pe aceasta (decizie cel puțin contestabilă) nici n-a fost nevoie sa o caut.

    "Trăiești în România? În România tu dai prioritate când iese din garaj. Unde stai? În ce țară locuiești?"

    Mergând mai departe subiectul deja și-a epuizat și ultimul episod sperăm să vedem baschet în continuare, un play off echilibrat și de ce nu o finală pe cinste între echipele care au fost cele mai bune pe durata întregului campionat, iar acopo cel mai bun să ia plasa.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Csm Oradea - U BT Cluj 1-1
    Nu inteleg cum a iesit basma curata Silvasan? L-a imbrancit pe Markovic, a injurat arbitri. Chiar si-a cerut si scuze pentru asta. Poate ca deja sunt obisnuiti cei de la federatie cu comportamentul lui, si e considerat normal si decent.
    La cum arata decizia asta, trebuiau sa sanctionezi si suporterii gazdelor, ca doar si ei l-au huiduit pe Guzman, si astfel au pus presiune pe el.
    Deja prevad cum se va arbitra o eventuala finala, cu Ciulin in rol principal, cu mandat de la FRB.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • uplifter :

    Frb
    Am asteptat ca prostul, sperand sa ne scape federatia de retardatul ala.
    Cand colo, hotararea dansilor parca a fost decisa de al "nostru" Cuic plus prietenul sau cu "greutate".
    Mai mare rusinea!!!!!!!
    Eu unul nu mai pot sa-l mai vad pe nenorocitul ala in echipa noastra.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Fiind asa de in minoritate, nu te injura astia ai tai?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    "U BT Șefu' la Bani Ranga-Transilvania" vs. "CSM Fecioara Șifonată și Nedreptățită Oradea"
    Cam așa ar trebui să sune numele celor două echipe după această decizie. :))
    E ok, nici nu mă așteptam la altceva. Ranga ar trebui să fie prezentă pe fiecare bancă de rezerve la toate meciurile de acum încolo și cine e nemulțumit să aplice la ea.
    Toți antrenorii pot să se comporte ca Silvășan no problemo, să cumpere cartea: "Înjurături de mame 1001 metode" și să bifeze pe cărticică fiecare înjurătură când au folosit-o.
    În rest toate cele bune.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • clopotaru:

      cel mai inteligent comentariu oradean
      noile nume ale echipelor e super misto, ar putea ramane exact asa macar in conversatiile dintre fani.
      Ai si dreptate legat de Silvasan, ar putea sa o lase mai moale si sa dea un exemplu mai bun oricat de marlan e Radovan ala, poate oricand sa nu ii dea mana sau sa ii intoarca spatele, se intampla si intre sefi de state asa ceva.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • clopotaru:

      aoleu, hop cu dezacordul
      Noile nume sunt misto.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • Snake :

    Mizerie
    Cât jeg și mizerie poate sa existe la aceasta federatie.
    Nu exista nimic dar absolut nimic care sa poată justifica aceasta decizie și nu cred ca exista măcar încă o persoana care poate sa stea drept sa mai zică ca persoane de la sau de pe lângă U nu influentează federația și nu exista persoana care sa mai creadă ca măcar odată U este , a fost sau va fi furată de arbitri. Lăsați-o așa și vb unui actor intr-un film Spune-ți toți in in cor cei de la clubul U “ Suntem hoți cinstiti “ .

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • Tudordeva11 :

    FRB
    Federația ROMÂNĂ de baschet . "amendă în cuantum de 2500 EUR (plătibili în LEI, la cursul BNR de la data plății, în contul FR Baschet)."
    Păi cum ești tu federație română când ști doar in euro să vorbești ? Zi domnule o sumă în lei, că moneda oficială a României e în LEI/RON.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    Frb
    In speranta ca voi fi banat pentru limbaj incestuos, scapand astfel de impulsul de a comenta vreodata ceva despre baschetul romanesc, urez *MULTĂ SĂNĂTATE* frb

    ---
    Mesaj moderat de redacția baschet.ro - Avertisment StayMe7o77
    PS: Hotărârea Comisiei de Disciplină FRB nu este deocamdată motivată - s-a publicat doar dispozitivul nu și modul în care au fost individualizate faptele. Mai exact, ce au avut în vedere cei trei membri ai CD pentru a decide în acest mod.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Snake:

      StayMe
      Eu abia aștept sa ii urez lui Silvășan și lui Guzman numai de bine , abia ii aștept la Oradea, sigur va fi vb doar de baschet si asta e doar meritul lor si a federatie . In final am inteles si eu cu “ce se mănâncă baschetul “ si dacă tot am inteles, de ce sa nu dau ce am învățat , NU?

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Of
      Chiar speram sa primesc direct ban si nu doar avertisment, dar cei de la baschet.ro sunt prea draguti. Pupici pentru treaba pe care o faceti

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Asa ceva!!!
    Nu am crezut ca o sa vad asa ceva. Inca sper ca CSM sa conteste decizia. Silvasan trece neobservat, pur si simplu scapa cel care a alimentat toata starea echipei clujene si care nu se afla la prima abatere? De altfel am impresia ca Federatia incurajeaza astfel de fapte, mai bine abordam si noi astfel de atitudini si comportamente, ca vad ca se scapa cu sactiuni avantajoase chiar. Cred ca vom fi si obligati sa ne deschidem cont la Banca Transilvania ca tranzactia sa se desfaoare in condiitii avantajoase pentru Federatie.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • clopotaru :

    dar “albitrii”?
    Conform singurului rationament oradean pe care nu il pot contrazice, daca s-au dat sanctiuni cum de a scapat Silvasan, ma intreb cum au scapat arbitrii? Ala a fost arbitraj si aia a fost atitudine care sa tina spiritele sub control? Asemenea arbitraj nu ar trebui sa se mai vada nici in campionatul pe sate.
    Egouri atat de mai la oameni atat de mici nu am mai vazut decat in politica si in politie.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • clopotaru :

    dar “albitrii”?
    Conform singurului rationament oradean pe care nu il pot contrazice, daca s-au dat sanctiuni cum de a scapat Silvasan, ma intreb cum au scapat arbitrii? Ala a fost arbitraj si aia a fost atitudine care sa tina spiritele sub control? Asemenea arbitraj nu ar trebui sa se mai vada nici in campionatul pe sate.
    Egouri atat de mai la oameni atat de mici nu am mai vazut decat in politica si in politie.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • Oradea 69 :

    U-BT=ASESOFT=FRB
    Astăzi cei de la CSM ar trebui să joace cu banderole în semn de protest. Dacă nu sunt lăsați ar trebui să întârzie începerea meciului atât cât le permite regulamentul.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Silvois:

      Un binevoitor
      Ma baiatule, esti mandru tare de formula aia cu frb-u si asesoftu, parca ai fi descoperit teoria relativitatii?! Nu stiu daca federatia a luat cele mai bune decizii in cazul Oradea, e posibil sa nu fie cele mai juste, dar, de aici si pana la a pune semnul egal intre U BT, federatie si echipa de trista amintire, asesoft, e cale lunga, e prea mult! Te asigur ca nimic din ceea ce a realizat pana acum aceasta echipa nu a fost furat si, sunt convins, nici ce va mai realiza, daca o va mai face, nu va fi furat. Daca tu si alti suporteri oradeni chiar credeti altceva, aveti o problema. Riscati sa ajungeti sa va placa postura de victima atat de tare, incat sa incepeti sa visati cum pierdeti finala si cum va veti putea victimiza si mai tare. Iar o echipa care isi gaseste alibi pentru o infrangere inainte ca infruntarea sa aiba loc, e deja pe jumatate invinsa!

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • teddy :

    Ranga
    Comisia de disciplina a judecat ceea ce s-a intamplat pe terenul de joc. Partea cu ranga tine de jandarmerie. Daca Karel ar fi ajuns cu ranga pe terenul de joc, atunci ar fi trebuit sa fie judecat de comisia de disciplina. Hai sa vedem partea buna, toti vor putea fi pe teren la returul de la Cluj din 07.04. De asemenea vom avea din nou o sala plina, mai repede decat ar fi crezut cineva... Ludwigsburg

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • suporter......vechi :

    pareri de rau
    Citesc si tot citesc acest articol! Prima concluzie trasa ,pentru actiunile din teren Guzman vs Markovici ar iesi cam asa: ne impingem ne plesnim,ne injuram/provocam.. 1 la 1, deci egalitate!! FRB decide pt asta 3 etape suspendare Markovici deci fiind egalitate, 3 si pentru Guzman!! Mai ramane treaba cu alergatu'/impinsu'/injuratu' arbitrilor/comisarului, care s-a vazut destul de clar in timpul meciului si in filmulete. Reiese ca pentru asta Guzman a primit o etapa suspendare!! Pai sunt tare suparat ca nu mai pot intra macar un meci pe teren ca aveam si eu de alergat vre o cativa arbitri...dar ce i-as alerga domnule!!! Pentru o etapa suspendare s-ar putea trage la sorti in fiecare meci cate un jucator sa ...intre pentru alergat arbitrii. Am ramas in fenomenul baschetbalistic dar sper sa ajung direct antrenor mare ca nici secund nu i bine, vad!! Sau se aplica doar la secunzii straini?!!! Mai citesc, poate gasesc alte perspective.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea StayMe7o77 :

    INSANE
    Abia astept sa vad motivatiile federatiei, dincolo de articolul nu stiu care, ca asta nu spune nimic.

    Mi se pare absolut incredibil, hilar, miraculos etc faptul ca un sportiv care in timpul unui meci de baschet primeste un FAULT ANTISPORTIV (Nikola Markovici) este SUSPENDAT. Pedeapsa cu suspendarea se aplica daca si numai daca sanctiunile din timpul jocului sunt prea putine, iar faptele prea grave. Nikola Markovici nu a primit nici macar fault descalificatoriu, asa ca oare cum Dumnezeu a fost suspendat. Nu a primit nici macar sanctiunea maxima in timpul jocului. Intr-adevar, a provocat, a pus piedica, whatever. Trebuia sa primeasca din timpul meciului fault descalificatoriu daca era asa de grav ce a facut. Iar in legatura cu Radovan Markovici, sanctiunea este una usor de inteles daca se prezinta dovezi sau daca recunoaste.

    Vreau sa fiu cat mai obiectiv si sa nu iau partea echipei cu care tin, dar e aproape imposibil sa zic ca ambele echipe au primit sanctiunile meritate. Singurul lucru pe care il pot reprosa echipei Csm Oradea e faptul ca acele filmulete legate de antecedentele lui Guzman sunt putin cam soft

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    FRB nu este tribunal dar....
    Codul penal
    Autorul şi participanţii
    Art. 49 Pedeapsa în cazul participanţilor
    Coautorul, instigatorul şi complicele la o infracţiune săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ţine seama de contribuţia fiecăruia la săvârşirea infracţiunii, precum şi de dispoziţiile art. 74.
    Art. 75 Circumstanţe atenuante
    (1) Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante legale:
    a) săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă...

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Snake:

      C S
      Eu ce înțeleg din ce spui tu ca Nikola nu trebuia pedepsit întrucât cu câteva minute înainte a luat o palma care nu a fost pedepsita, nu? Și apoi in cazul lui Rade deocamdată sunt declarații nici nu știu dacă oficiale a celor care “cică au auzit” la fel cum avem declarații cum , ca banca tehnica a lui U ar fi amenințat ( asta eu nu am auzit fiind f aproape de locul unde sa întâmplat finalul ) însă înjurăturile micului “Silba “și a lui Cuibuc “ le-am auzit f bine și nu doar eu ci și reprezentatul federatiei care sunt sigur ca a auzit toate înjurăturile ai amenințările la adresa băncii Oradea precum și la adresa arbitrilor, și dacă având in vedere ca nu au fost pedepsiți cu nimic nu este nedreptate… nu e nimic se comentat , la ceea ce a făcut după acel huligan încă nu avem soluționarea întrucât pe lângă ce sa văzut la tv mai exista câteva distrugeri care au fost făcute tot datorita Rade, nu? … mai bine ziceți toți in cor “Suntem hoți cinstiti “

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ cs
      sau poate altcineva, de ce nu redacția baschet.ro, caută articolul din regulament care spune că jucătorii unei echipe nu pot trece de jumătatea terenului în timpul încălzirii. Eu așa am înțeles din comunicatele celor două cluburi, că toată tărășenia a plecat de la faptul că Guzman a deranjat la CONSTANȚA ÎNAINTEA FINALEI. Am avut curiozitatea ( pentru că nu am observat înainte) să văd dacă Guzman procedează așa. SURPRIZĂ! La încălzirea de miercuri a trecut de trei ori ( atît am văzut) cam 3-4 metri în terenul celor de la Prometey. Măi să fie, ăsta o face intenționat. Și ce să vezi, NIMENI de la Prometey nu s-a arătat ofuscat sau provocat. Chiar a povestit cu numărul 8, fapt care a făcut ca în spatele meu cineva să spună că este tot cubanez. Dar dacă apare articolul cu pricina, atunci Oradea are 100% dreptate.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Snake:

      Titi
      Iar învârti in mizerie doar ca sa Isa ceva la suprafața… tot la acest meci nu l-am văzut arătând degetele către banca lor după vreun Cos a lui U sau umflandusi Mușchii in fata băncii cum a făcut la Oradea in trecut, sau asta nu se zice … doar ce vrem … normal ca doar e U

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Nu am făcut comentarii
      Doar am prezentat niște articole din CP. Dacă citiți comentariile mele, in fiecare am scris că Guzman trebuia sancționat. Totuși reamintesc că a fost potolit de coechiperi și în afara ieșirii isterice nu s-a întâmplat nimic. Așa că a fost pedepsit pe plan sportiv pe articolele din regulament Restul este altă poveste. La baza măsurilor sportive au stat rapoartele arbitrilor și a observatorului. Nimeni dintre cei care comentăm nu știm ce conțin aceste rapoarte și de ce au fost implicați cei doi Markovici.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Comentariul unde se arată …
      …ca toți ne pricepem la toate.
      Găsim niște chestii și postam sa părem deștepți.
      Dar oare Marcovici și Guzman au făcut același gen de acțiuni ca sa fie vorba de instigator sau complice?
      Amice, știi ce e un instigator? Ce e un complice? Spre surprinderea ta prin atitudinea băncii Clujului ei complicii la ce a făcut Guzma vând alerga pe acolo. Complicele nu trebuie sa Fava acte materiale, complice e și cel care susține autorul faptei prin simpla prezenta care da încredere autorului in săvârșirea faptei sale. Dar aici e lege penală care nu se aplica. Se va aplica la povestea cu ranga.
      Așa ca las-o mai moale cu analogii unde nu te pricepi.
      Federația a greșit. A împărțit o Dreptate strâmba de care fanii Clujului nu au nicio vina.
      Nu pot sa zic nimic de vina conducerii de la Cluj ca nu știm. Cert e ca e evident ca Federația nu a făcut dreptate .

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Scuze @Nicola Topanovici
      Probabil ești mai documentat și mai deștept. Asta este, toți avem limitele noastre. Nu vreau să fac pe deșteptul, dar așa cum am afirmat, pentru ce s-a întâmplat în sală se puteau lua măsuri numai pe motive sportive, cu excepția muzicii date la maximum. Standardul SR 10009:2017, Acustică. Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambiant. Pentru că nu am toate informațiile pe baza cărora s-au luat deciziile de către FRB, nu le comentez. Las să facă asta alte persoane mai bine informate și mai deștepte.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Mă întreb
    Dacă ar fi făcut un suporter ce a făcut Guzman cât ar fi fost suspendat, cât ar fi avut de plătit?

    cu 1 an în urmă (25.03.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Nu am pus in discuție a fi deștept in general.
    Referitor la legea penală e clar ca nu te pricepi și se poate ca acolo sa fiu mai priceput ca tine.
    In rest fiecare cu limitele lui atât la prostie cât și la imparțialitate.

    cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      @ Nicola Topanovici - Regulament
      Pentru că ai cunoștințe în ceea ce înseamnă legislație, te întreb dacă ești de acord că pentru ceea ce s-a petrecut pe teren, FRB nu putea să judece cazul decât pe baza regulamentelor existente. Dacă răspunsul tău este afirmativ și dacă cunoști documentele la care a avut acces comisia, te rog să spui care ar fi trebuit să fie sancțiunea lui Guzman în acest caz, cu citarea exactă a articolelor. Ai observat că nu te întreb de cei doi Markovici.

      cu 1 an în urmă (25.03.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Ma refeream la partea generală a dreptului penal material.
      Nu am studiat deloc regulamentele invocate și nici nu am cunoștința de materialele studiate de FRB. Dar, mi se pare logic sa se ia in vedere cel puțin ca individualizare a unei sancțiuni și comportamentul unui sportiv din afara terenului de joc, dacă acest comportament are legătura cu activitatea sportiva.

      cu 1 an în urmă (26.03.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Ma refeream la partea generală a dreptului penal material.
      Nu am studiat deloc regulamentele invocate și nici nu am cunoștința de materialele studiate de FRB. Dar, mi se pare logic sa se ia in vedere cel puțin ca individualizare a unei sancțiuni și comportamentul unui sportiv din afara terenului de joc, dacă acest comportament are legătura cu activitatea sportiva.

      cu 1 an în urmă (26.03.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!