Stiri Juniori U15 Feminin

Ionuț Georgescu: „Mi-ar plăcea să văd un meci între Asesoft (2014-15) și Cluj (2021-22)”

Ionuț Georgescu: „Mi-ar plăcea să văd un meci între Asesoft (2014-15) și Cluj (2021-22)”

U-BT Cluj-Napoca a reușit joi, 2 iunie, să câștige titlul național la baschet masculin și, astfel, a încheiat un sezon de excepție. Alb-negrii au debutat în actuala stagiune în grupele Basketball Champions League și au ajuns până în sferturile de finală, fiind la un pas de Final Four-ul competiției.

Drept urmare, după adjudecarea campionatului, Mihai Silvășan a declarat că echipa sa este „cea mai bună care a evoluat în baschetul românesc” de când se află în acest sport. În urmă cu o săptămână, în cadrul episodului 6 al podcastului Baschet.ro, și Ionuț Georgescu, managerul lui CSO Voluntari a abordat acest subiect. Fostul președinte executiv al lui CSU Asesoft Ploiești a făcut o comparație între actuala echipă a Clujului și formația prahovenilor din sezonul 2014-2015.

Știi că se fac acele simulări de meciuri. Mi-ar plăcea foarte tare să văd un meci între Asesoft din 2014-2015 și Cluj din acest sezon, mai ales că multă lume a comparat echipele. Așa este, Clujul este în acea ligă, cu echipa pe care noi am avut-o. Cu tot respectul pentru echipele Oradiei sau pentru echipele pe care noi le-am avut la Steaua, în EuroCup, în sezonul 2015-2016. Ar mai fi Ploieștiul din 2005, dar vorbim de un alt moment și de un alt baschet.

În sezonul 2014-2015, CSU Asesoft Ploiești a fost în EuroCup în aceeași grupă cu Krasny, Lietuvos Rytas, Banvit, Hapoel Ierusalim și Partizan Belgrad și a avut un bilanț de 5-5. Alb-albaștrii au câștigat cel puțin un meci cu fiecare adversar, mai puțin cu Partizan, care era atunci condusă de Dusko Vujosevic. Drept urmare, Asesoft s-a calificat în Top 32, unde a fost repartizată în aceeași grupă cu Lokomotiv Kuban, Valencia și Nancy. Elevii lui Dado Arnautovic au reușit încă două victorii împotriva unor grupări care aveau jucători precum Malcolm Delaney, Anthony Randolph, Krunoslav Simon, Nikita Kurbanov, Pau Ribas, Nemanja Nedovic, Vladimir Lucic sau Randal Falker. Ionuț Georgescu a explicat ce înseamnă o campanie europeană de succes și cum arată o echipă excelentă.

Ce presupune asta? Dincolo de posibilitățile de a plăti niște jucători buni, drama oricărui manager este să alcătuiască o echipă slabă din jucători buni. Trebuie să facă click între ei. Noi atunci, de exemplu, am jucat cărți diferite. Am mers pe jucători care fuseseră ceva, fuseseră top, precum Dee Brown, Michalis Pelekanos și Jarvis Hayes, dar și pe jucători care erau în prime-time-ul lor, gata-gata să explodeze pentru următorul nivel. De exemplu, Marius Runkauskas, cel mai ieftin jucător al nostru din acel an, care a contribuit decisiv la rezultatele obținute și la titlul câștigat. Dincolo de posibilitatea de a-i plăti, trebuie să le asiguri un mediu propice unei echipe câștigătoare. Ceea ce astăzi văd la Cluj. Vorbim de o sală extraordinară, de un staff medical excelent pe care Clujul îl are, vorbim despre condiții de cazare, mașini, mese, recuperare. Toate aceste lucruri sunt extrem de importante. Nu ajunge doar să convingi un jucător de top să vină în România, să-i dai niște bani și să te aștepți să îți livreze. Eu țin minte că atunci aveam trei jucători care locuiau la casă și aveam jucători cărora a trebuit să le găsim școli private pentru copii. Nevoile lor erau altele. De asemenea, faptul că noi l-am avut pe Dado, un antrenor care era de ani de zile la echipă, așa cum Silvă este la Cluj, a contat extrem de mult. Pentru că jucătorii aceia, când vin la o echipă și știu că antrenorul este acolo de mult timp, că este respectat și că este figura cheie a acelei organizații, se conformează. Se conformează filozofiei lui, poate exigențelor, antrenamentelor mai dure și se conformează la tot ceea ce antrenorul va spune. S-a întâmplat la noi cu Dado și sunt sigur că anul acesta a fost la fel cu Silvă. De asemenea, nucleul de bază...la Asesoft vorbim cu mândrie de jucătorii români, Burlacu și Szijarto, doi jucători extrem de importanți. Atunci mai erau în echipă și alți jucători mai tineri: Negoițescu, Movileanu, Dumitrescu. Dar când îi ai pe Burlacu și Szijarto sau pe Stipanovic și Patrick Richard, ei setează tonul. Ei sunt ecoul pe care antrenorul și clubul îl au atunci când ușa vestiarului se închide. Când ușa vestiarului s-a închis, în continuare, prin vocile acestor lideri, mesajul este același și poate chiar la o altă scară. Jucătorii vorbesc altfel între ei. Nu este suficient ca un sportiv să audă de la manager sau de la antrenor. Trebuie să vorbească aceeași limbă în vestiar.

 
CSU Asesoft Ploiești vs. Valencia Basket – EuroCup 2015: Last 32

În 2015, CSU Asesoft Ploiești juca un meci important pe teren propriu în faza „Last 32” a EuroCup cu Valencia Basket. Partida a avut o miză ridicată în cursa pentru playoff. A ieșit însă un joc spectaculos, în care s-au marcat foarte multe puncte și s-au atins câteva recorduri.

Posted by BaschetRo on Wednesday, April 1, 2020

Conducătorul lui CSO Voluntari a menționat și că în continuare există o diferență mare între banii investiți în baschet în România și cei investiți în străinătate și a continuat comparația între Asesoft (2014-2015) și Cluj (2021-2022).

Desigur, trebuie să fii pregătit și pe partea de organizare. Sunt alte cerințe la acel nivel și mă bucur că și Clujul, anul acesta, a putut să meargă în Spania, Israel, Turcia, Italia. Sunt sigur că a fost un schimb de experiență extrem, extrem de util. Iar ei aici chiar au resursele să aplice. Per total, nu doar banii contează pentru că, indiferent de ce vorbim noi acum, tot vorbim de bugete mult mai mici decât au alte forțe. Noi când am jucat cu Hapoel Ierusalim puteam să zicem „domnule, noi avem bugetul de salarii un milion și un pic”. Ok, la Hapoel Ierusalim un singur jucător câștiga atât. Sunt alte repere în baschetul de nivel înalt, în Basketball Champions League sau în EuroCup. Trebuie să prinzi jucătorii potriviți, să ai acel puzzle, să facă click. Noi atunci, de exemplu, am mers pe nouă străini, cu Burlacu și Szijarto drept principalii doi români și cu încă un jucător de rotație. Clujul a mers anul acesta pe o rotație scurtă, cu jucători străini valoroși. Deci cumva trebuie să fii realist cu ceea ce ai în piață la nivel de autohtoni și să iei cele mai bune decizii, evitând mercenarii care vor doar să mai câștige un an de contract și alegând oameni care empatizează cu viziunea ta, cu visurile tale și, practic, cu visul unui întreg oraș. Cum a fost la Ploiești și cum este la Cluj.

Pentru a afla ce a spus Ionuț Georgescu despre șansa echipelor românești de a evolua în EuroCup, despre investiția în marketing și comunicare, dar și despre situația juniorilor din România, vă invităm să urmăriți podcastul Baschet.ro. De asemenea, așteptăm răspunsurile voastre la următoarea întrebare: „Cine ar câștiga un duel între CSU Asesoft Ploiești (2014-2015) și U-BT Cluj-Napoca (2021-2022)?”.

*foto: euroleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • KK Partizan Belgrad Bogdan Isailă :

    Un fel de GOAT
    Declarația lui Silvă mă duce cu gândul la interminabila discuție despre GOAT dintre Jordan și LeBron. Din fericire am avut șansa să asist la cele mai importante meciuri a celor două echipe în cele două sezoane amintite. Asesoft a jucat într-o competiție mai puternică, în opinia mea, iar victoriile cu Khimki și Valencia cred că sunt puțin peste cele reușite cele reușite de U BT. Totuși la echipele amintite erau jucători cu multe sezoane în Euroligă și chiar campioni acolo. Bine, nici ceea ce a reușit Clujul nu e de ici de colo, dar parcă într-o competiție puțin inferioară. Iar discuția care aprinde imaginația, un meci între cele două echipe, de atunci și acum, ar fi mai mult decât interesantă. Asesoft cred că ar fi echipa mai valoroasă, dar Clujul, echipa cu chimia mai bună, lucru demonstrat și prin multele reveniri din acest sezon și în special în BCL. Ce mai rămâne de zis, să ne gândim de acum încolo la cât mai multe dueluri imaginare între echipele românești cu performanțe în cupele europene!

    cu 1 an în urmă (04.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!