Stiri Juniori U15 Masculin

EYBL U15: BC CSU Sibiu s-a calificat în Superfinals după un turneu perfect la Rijeka

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.01.2023

EYBL U15: BC CSU Sibiu s-a calificat în Superfinals după un turneu perfect la Rijeka

Secția de U15 a celor de la BC CSU Sibiu a avut parte de un parcurs de succes în turneul de la Rijeka din EYBL și și-a asigurat prin aceste evoluții participarea în Superfinals EYBL cu un bilanț total de 7-1.

Primul turneu al Grupei C a avut loc între 7 și 8 ianuarie, la Budapesta. Din Ungaria, tinerii vulturi au plecat cu un bilanț de 3-1. Singurul eșec a venit în disputa cu Italian Prep-Academy, scor 70-90, pe când victoriile au fost obținute cu London Elite (56-55), Inter Bratislava (77-60) și AKAPO Lucenec (77-71).

În turneul de la Rijeka, desfășurat între 21 și 23 ianuarie, Sibiul nu a pierdut niciun meci dintre cele patru. Primul succes a venit chiar împotriva celor de la CSM Oradea, scor 84-58. Andrei Vulc a fost cel mai bun marcator în acest meci, cu 17 puncte.

Următoarea victorie a venit în fața olandezilor de la Basketball Academy Amsterdam, scor 88-77. Pe lângă Erik Sledinschi, care a adunat 23 de puncte, de data aceasta s-a remarcat și Petro Bilous cu 27 de puncte.

Cel mai strâns meci a fost cel cu KK Beko, câștigat cu scorul de 82-81 în urma unui coș în ultimele secunde reușit de Petro Bilous, care a fost din nou MVP-ul echipei sale, cu 28 de puncte înscrise. Luca Otgon a reușit și el să înscrie 20 de puncte.

Ultimul succes a venit în fața celor de la RI BASKET. Această dispută s-a încheiat cu victoria cu 87-68 pentru gruparea de pe malul Cibinului, iar pentru a doua oară la Rijeka, Erik Sledinschi a fost cel mai bun marcator cu 17 puncte înscrise.

Petro Bilous a fost ales MVP-ul acestui turneu. El a terminat cu medii de 20 de puncte și 12 recuperări. Erik Sledinschi a fost ales team MVP, cu medii de 15.5 puncte, 4.8 recuperări și 2.3 pase decisive, pe când Luca Otgon a prins și el în echipa turneului, cu medii de 13.8 puncte și 8.8 recuperări.

*foto: EYBL/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!